Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Война на световете! Фери Корстен vs. Атмос в София


Война на световете! Фери Корстен vs. Атмос в София

5221

Своеобразно световно първенство по транс, домакини на което бяха българските фенове, се разигра в София в малките часове на 7 ноември.

Фенове от различни краища на страната, любители на две основни съвременни направления в транс музиката, се разделиха на два лагера като в навечерието на голяма военна битка. Сражението обаче бе със звуци.

Фери Корстен (Ferry Corsten), един от най–популярната в световните класации холандска школа, редом с DJ Тиесто (DJ Tiesto) и Армин ван Бюрен (Armin Van Buuren), бе гост в клуб "Ялта".

В парти център "4 км" пък зад пулта застана Атмос (Atmos), лидер на шведския отбор, който се наложи през последните години по оупън еър фестивалите с по–некомерсиалното и стабилно авторко звучене. С него бе и колегата му и собственик на лейбъла "Digital Records" - Петер Диджитъл (Peter Digital).

Това бе сблъсък и на културите на два типа музикални любители у нас. Едните - млади хора, които харесват наложили се по радиата хитове в съчетание с емоцията да ги чуят на живо. Те си бяха купили предварително пропуски за Фери Корстен. Знаеха точно какво конкретно искат да чуят. И независимо дали самият сет на диджея е сполучлив (като Тиесто на морето) или не (като Пол ван Дайк в столичния Зимен дворец през пролетта), са неизменно доволни накрая.

Другите - с по–задълбочен и датиращ отдавна интерес към електронното звучене. Те могат да бъдат видяни лятото не на "Cacao Beach", а с палатки в планината на еко-електронно парти. Доста от тях се познават добре. Между тях има не един и двама артисти. Те очакват неочакваното... всеки път... авторска музика, лайв сетове, арт украси, пърформанси. За последното отново всички бяха поставени „на колене” (някои фотографи и фенове дори буквално) от неземните Nari Inri Magaria. Нестинаркият колектив от двайсет и първи век отново, както и през пролетта на партито на Вибрасфир (Vibrasphere), поднесе невероятен спектакъл. Този път освен огнени факли, представиха и въздушна балетна акробатика в съчетание с индийска оригинална музика на живо.

Това се случи между подсъзнателно възнасящия лайв на „Дишам” (страничен несамостоятелен проект на Климент) и начеващия Атмос около два часа след полунощ.

По това време в "Ялта" започваше Корстен. Там основните спонсори - "Марлборо", привлякоха доста внимание с „хода на Ферарито”: последен модел от легендарнта марка автомобили, разбира се, в червено, бе паркиран пред заведенето до подлеза на Ректората. Всички посетители можеха при закупуване на пакет цигари да спечелят десетминутна разходка с „асфалтовия самолет”. Отвреме-навреме някой усмихнат клабър излизаше бавно–бавно и се качваше на предната седалка до шофьора пред многобройните камери преди да се включи в нощното движение.

Разни хора, разни идеали! Едно ферари с цвят червен - за всички, които го пожелаха.

Но не толкова различни изглеждаха двете картинки като звук. Холандецът във „Ферарито на родните клубове” се съобрази отчасти с хаус уклона на мястото, а четири километра по–нагоре по бул. "Цариградското шосе" (на една минута с ферари) двама шведски център – нападатели, Атмос и след него Петер Диджитъл, редуваха транс припукванията (вечната "Keine Aber Doctor") с минималистично хаус темпо (Тимо Маас например).

Посетителите нямаха нищо против.

Хора и диджеи се бяха свързали в скачени съдове, които си подаваха взаимно емоционален заряд като порив.

А след насрещната реакция - и като като задоволство.

 

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички