Гогол Бордело в България


Гогол Бордело в България

10859

Филмът "Gogol Bordello-Non Stop" е поредното меломанско изкушение в афиша на тазгодишната "Киномания".

Лентата на дебютиращата режисьорка Маргарита Химено, чиито са още монтажът, продуцирането и операторската работа, ще бъде излъчена в столичния "Дом на киното" от 22.45 ч. довечера.

Кадрите проследяват светкавичното развитие на бандата Гогол Бордело (Gogol Bordello) - и особено на харизматичния ѝ лидер Юджийн Хютц, от ъндърграунд герои в Ню Йорк до уникален световен феномен, отчетен дори от вездесъщата Мадона (Madonna).

Филмът предлага поглед отблизо към музикантите от различни националности по време на най-интимните им моменти. Зритилите стават свидетели както на доста сюрреалистични концерти, така и на някои напълно скромни като например как Хютц философства за сложността на живота и как групата импровизира на джем сешъм с техния идол Ману Чао и сродната им душа - българския саксофонист Юри Юнаков.     

Юджийн Хютц, Сергей Рябцев, Юрий Лемешев и компания са потомци предимно на украински роми, въпреки че в легендарната им вече пънк дружинка влизат още емигранти от Шотландия, Еквадор, Русия, Израел и пр.

Срещата на циганската музика от Карпатите с класическия нюйоркски ъндърграунд дава резултат, повече от разрушителен за "добрите нрави" в безметежно глобализиращия се свят.

Гогол Бордело са културен уникат и ако трябва да ги поставим в някакъв социален и исторически контекст, май е най-добре само мимоходом да споменем, че често делят една сцена с формации и явления като Ману Чао, Култур Шок и Баба Зула.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички