Jazz & Gospel Christmas с Джанис Харингтън и Венци Благоев


Jazz & Gospel Christmas с Джанис Харингтън и Венци Благоев

8673

Венци Благоев Хот Джазтет (VB Hot Jazzтет) ще свири в зала 6 на НДК от 19.00 ч. тази вечер.          

Специален гост на бенда е американкската вокалистка Джанис Харингтън.

Бендлидерът Благоев (тромпет) ще бъде подкрепен от елитни музиканти: Емануил Манолов- Бадема – кларнет и саксофон, Невилиян Гемижев – кларинет и саксофон, Павлин Павлов – тромбон, Веселин Веселинов-Еко – контрабас, Димитър Димитров – барабани, със специалното участие още на Антони Дончев – пиано, и Камерен хор Класик "FM радио", дирижиран от Теодора Павлович.

Горещи ритми в навечерието на Рождество. Едни от най-популярните коледни песни в джаз, суинг, диксиленд и госпъл аранжименти са включени в програмата на  партито "Jazz & Gospel Christmas". Концертът се осъществява с подкрепата на посолството на САЩ в България.

Джанис Харингтън  е една от водещите джаз и госпъл изпълнителки в Европа. Професионалната ѝ активност е белязана от 9 албума, автор е на няколко мюзикъла. Напоследък усилено работи с деца и млади изпълнители в организираните от нея майсторски класове. В България Джанис Харингтън е позната от гостуванията си през 2007, когато направи серия майсторски класове и концерти по покана на Американското посолство. В началото на тази година изнесе впечатляващ спектакъл в камерна зала “България”, а след това и на Античния театър по време на фестивала “Пловдив чете” през май, когато отново партнира с джазтета на Венци Благоев.

Тромпетистът Венцислав Благоев е един от най-популярните родни джазмени. Работи с най-големите имена от българския джаз. Съвсем наскоро на "Пловдивски джаз вечери", ценителите имаха удоволствието да чуят на живо изпълненията му с петкратния носител на "Грами" Ранди Брекър в концерта "Поезия за два тромпета и приятели".

"Идеята за тази изява се роди още в началото на лятото", споделя Венци Благоев. "С Джанис искаме да стоплим публиката с музика, която облагородява. Това е нашият начин да провокираме хората – да отворят сърцата си, да отмият горчилката на всекидневие. Въпреки кризата и трудностите да се усмихнат и да бъдат добри", допълва именитият ни джазмен.

Коледен подарък за жителите на Благоевград поднесоха Джанис Харингтън и Венцислав Благоев, като на 14 декември разкриха тънкостите на доброто изпълнение пред студенти и ученици в специален уъркшоп, а на следващия ден гостуваха на местния биг-бенд в рамките на новогодишните тържества, организирани от общината.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички