Питър Гейбриъл отсвири Дженесис за ривайвъл


Питър Гейбриъл отсвири Дженесис за ривайвъл

6496

Никакъв шанс за ривайвъл на Дженесис (Genesis).

Оригиналният й фронтмен Питър Гейбриъл (Peter Gabriel) попари очакванията на феновете за възможен концерт на митичната група покрай въвеждането й в Залата на славата на рок-ен-рола.

Пищната церемония ще се състои в Ню Йорк на 10 март.

Съвсем друг саунд вълнува музиканта към днешна дата. Новият му албум "ScratchMy Back" , съдържащ кавъри, излиза на 25 януари, както "MySound.bg" вече информира.

"Вибрацията на света е друга. Тя е настроена на вълната на традиционните мелодии", обясни Питър, шеф на прочутия  лейбъл "Real World". Именно в неговия каталог се появи и "Big Blue Ball" (2008) - диск с парчета, чиято основа бе поставена от Гейбриъл през 90-е. Проектът е със звездното участие на Хосам Рамзи, Наташа Атлас, Шънейд О'Конър и други артисти, изкушени от уърлд саунда.

"Гледам напред" - казва Пит. "Кому е нужен нов "Security"?. Това е соловият му диск от 1982 с известните парчета "Shock The Monkey" и "San Jacinto".     

Изпълнителят, който на 13 февруари ще отбележи 60, не бил сигурен, че въобще ще удостои галата в Ню Йорк.

"Не, няма да пея. Когато се събрах с Дженесис през 1982, проумях, че не може просто хей така - да излезеш на сцената. Трябва да сте репетирали, все пак. Винаги съм казвал, че за мен това би означавало да се върна в първи клас, тъй като за мен лично Дженесис бе нещо като училищна група" - признава певецът пред списание "Ролинг Стоун".
 
Останалите от бандата се събраха за голямо световноно турне "Тurn It On Again" 2008 и бая захлебиха.

Фил Колинс обяви тогава, че "Пит е добре дошъл обратно", а пък китаристът Майк Ръдърфорд изрази носталгия по "онова време, в началото".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички