Белите кахъри на Поли Паскова за Великден


Белите кахъри на Поли Паскова за Великден

6400

Бели кахъри” е озаглавен музикалният филм на фолклорната прима Поли Паскова, който ще бъде излъчен премиерно на Великден по телевизия "Планета фолк" от 21.20 ч. довечера с повторение по "Планета ТВ" от 13 ч. на 5 април.

Проектът включва 5 нови клипа по песни от последния албум на певицата „Мъжка майка” – „Бели кахъри”, „Не ме лъжи”, „Стара майка”, „Рада Радомирка” и „Георги хубавеца”. Филмът е дело на режисьора Николай Скерлев и е заснет на някои от най-красивите кътчета в Родопите. Край народната изпълнителка вият хора танцьорите от формация Етноритъм. Тя е донесла тоалетите си от своите последни турнета в Америка и Испания.

Фолклорната носия е ръчно тъкана от дизайнера Цено Вутов, сътворил костюмите за миналогодишната "Евровизия". Домакини на Поли Паскова в Родопите са хотелите „Здравец” и „Вероника”, спа комплекс „Исмена” в Девин и хотел „Чилингиров”, който се намира над язовира в Кричим. На повечето от местата певицата е посрещана лично от кметовете на населените места, които давали специални вечери в нейна чест.

„Толкова пъти съм минавала по тези места и съжалявам, че не съм имала време досега да ги разгледам, а те са страхотни. Много се радвам, че точно там заснех новите си клипове”, споделя фолклорната прима на „Пайнер”.

Професионален пещерняк разхождал нея и телевизионния екип.

Такива истории ни разказа, че тръпки да те побият”, допълва картинката Поли. С нея била и 23-годишната фенка Милена от Перник, която работи в голям магазин, но всяко свободно време посвещава на любимката си. Почитателката дарила певицата с два албума – в единия събрала всички материали за нея от пресата през първите 10 години от кариерата й – от 2000 до 2010 с над 400 страници публикации, а във втория са намерили място любителски снимки на народната изпълнителка, както и 40 стихотворения на Милена, посветени на идола й.

"Сърцето си на длан ти давам, за да ти кажа колко те обичам”, било от най-трогателните, разчувствали Паскова. „Тя наистина много ме обича. По време на снимките бях болна и Милена постоянно се грижеше за мен – да ме разтрива, завива, да ми разтваря фервекс, да ми напомня кога да си пия лекарствата, сгъваше и гладеше дрехите”, споделя Поли.

За идния месец тя готви нов албум, при това двоен, в който е събрала най-доброто от творчеството си до момента по случай 10-годишния си юбилей на сцената.

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички