Рони Джеймс Дио възкръсна в трибюта на Йорн Ланде


Рони Джеймс Дио възкръсна в трибюта на Йорн Ланде

7097

Звукозаписната компания "Frontiers Records", представяна у нас от музикален център "Рива саунд", издаде специален албум, посветен на покойния Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio).

Той носи простичкото, но точно име - "Dio", а световната му премиера бе на 2 юли, поясниха издателите.

Йорн Ланде (Jorn Lande) – скандинавският бог на метъла и лидер на ренесанса на класическия хард рок в най-висшата му форма, наскоро завърши записите на новия си албум. В него той отдава почит към легендата Рони Джеймс Дио - един от най-големите му вдъхновители и без съмнение един от най-добрите вокалисти в рок музиката въобще.

Фронтменът лично избира някои от по-малко известните парчета от ерата на Рони с неговата банда, както и истински класики, които представят музиката на човека и артиста по уникален начин.

„През годините имах привилегията да се срещна и работя с мнозина от музикантите, които са ме вдъхновявали по моя път. Рони го е правил в продължение на десетилетия и продължава да добавя колорит на моя творчески дух. Още първия път, когато чух божествения му глас през 70-е, бях очарован от този невероятен талант, от неговата творческа сила и преданост на музиката. Продължителна му кариера включваше толкова много велики песни, че за мен бе голямо предизвикателство да реша кои от тях да избера и върху кой период да се фокусирам. В крайна сметка се спрях на годините с неговата група Дио. Написах "Song For Ronnie James" като едно посвещение и лични благодарности към човека, който е бил мой ментор повече от 35 години! Той е повлиял на моя живот и музикалната ми кариера по такъв начин, че без неговото присъствие аз нямаше да съм артистът, който съм днес”, откровеничи Йорн.

Той е добре известен като фронтмен на групите Ark и Masterplan, гостувал е в рок оперите на Николо Коцев –"Nostradamus", и на Tobias Sammet – "Avantasia", част е от  проекта Allen/Lande. Заедно с групата си е издал 10 диска и името му до днес е синоним на качествен хард рок.

Албумът "Dio" отваря нова страница в историята на този голям изпълнител.

Бандата е в състав:

Jorn Lande: lead vocals
Willy Bendiksen: drums
Tore Moren: guitars
Jgor Gianola: guitars
Tor Erik Myhre: guitars
Nic Angileri: bass

Сред парчетата са: "Song For Ronnie James"; "Invisible"; "Shame On The Night"; "Push"; "Stand Up And Shout"; "Don't Talk To Strangers"; "Lord Of The Last Day"; "Night People"; "Sacred Heart"; "Sunset Superman"; "Lonely Is The Word"/"Letters From Earth"; "Kill The King" и концертното изпълнение на "Straight Through The Heart".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички