Почина големият български джазмен Румен Тосков-Рупето


Почина големият български джазмен Румен Тосков-Рупето

6121

Големият български пианист Румен Тосков-Рупето е починал късно снощи на едва 40-годишна възраст, след изтощителна борба с тежко заболяване, писа "dnes.bg".

Близки на джаз музиканта споделиха, че той е страдал от заболяване на лимфните възли, което не било особено тежко, но в процеса на лечението му е бил открит и рак на щитовидната жлеза. Още тогава медиците предрекли, че шансовете му не са добри.

Тежкото лечение, което трябвало да се приложи едновременно и за двете заболявания, се оказа непосилно за Румен, който снощи е починал в софийска болница.

Поклонението ще бъде днес в 17 часа в родния му град Самоков.

Тосков е сред най-уважаваните професионалисти на родната музикална сцена. Той имаше имаше общи проекти с много популярни български изпълнители и бе редовен участник във всички джаз форуми в България.

"Тази душа ще отиде директно в рая, защото Румен освен невероятен музикант беше и прекрасен човек. Бог да го прости, той ще продължи да живее с музиката си", сподели Елица Тодорова.

Веселин Веселонов - Еко, каза за Румен, че е бил един от най-добрите му колеги в цялата джаз гилдия. "Перфектен музикант, много мълчалив, малко чешит... На всички нас животът ни ще е по-тежък оттук нататък без него. Сигурен съм, че той в момента е на едно по-добро място, защото освен страхотен човек, той бе и много религиозен православен християнин".

"Един добър човек си отиде от нас", сподели още Еко.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички