Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Rееl Feel – ново усещане за култура и музика в София


Rееl Feel – ново усещане за култура и музика в София

2437

Нощният живот на София ще има своето ново и интересно допълнение тази есен.

Rееl Feel e серия от месечни събития, в които музика и култура вървят ръка за ръка. За първата от поредицата изяви на 15 октомври директно от Ню Йорк пристига дуото Kon & Amir, което ще покаже как правят партита в най-космополитния град. Rееl Feel обаче далеч няма да е просто поредното музикално парти, а ще предлага и пространство за обмен, дискусия и уъркшоп на различни теми от сферата на кино, анимация, фотография, танци, музика, социални медии и пърформънс.

Всеки месец Rееl Feel ще започва по-скоро като място за среща с интересни личности от дадена сфера, които имат какво да кажат и покажат, след което съвсем естествено ще прераства в парти с известни имена от световната музикална сцена. Основната му цел е да даде възможност на голяма част от активните хора на града да намерят едно общо място, на което да споделят, развиват и допълват интересите си и в същото време да се забавляват. До края на годината вече ни очакват поне три такива събития, като за партито в късната им част освен Kon & Amir на 15 октомври, на 25-и ноември в Sofia Live Club ще се състои близка среща с още едно музикално величие, а именно Quantic. Що се отнася до другите гости, организаторите обещават те да са приятна изненада.  

Откриването на поредицата не случайно е с американското дуо Kon & Amir (OFF Track/ BBE Records) (на снимката). За тях е скромно да се нарекат просто диджеи, тъй като освен с пускане се занимават с продуциране на музика, продажба и разпространение на записи, но най-вече със страстно издирване на култови музикални плочи от миналото, които само изтупват от праха, за да заблестят с нов блясък. Тяхната серия от компилации “OFF Track” представя част от най-доброто в стиловете фънк, соул, диско и хип-хоп през 70-е и 80-е, което двамата успяват да изровят от старите мазета на квартали като Бронкс, Бруклин и Куинс – едни от основните органи на организма Ню Йорк. Двамата представят есенцията на музиката от онези времена, като често сред парчетата има толкова редки и ценни, че е трудно да бъдат оценени просто с пари. В селектираната според кварталите на космополитния град музика всеки би могъл да разпознае корените на голяма част от съвременните стилове, които също не са им никак чужди. Обитавайки тялом съвремието и духом миналото, Kon & Amir са изключително съществени не само като проводници на уникална музика, а и като източници на опит, биография, идеи, а дори и на любопитни истории от живота си. Ето защо те ще участват и в отворена дискусия и ще са на разположение да отговарят на въпроси преди да застанат зад пултовете.

За събитието на 15 октомври Reel Feel си партнира с добре познатия фестивал за късометражно кино и анимация Future Shorts, който вече четвърта година провежда ежемесечни събития в България. Селекцията на филмите от програмата ще бъде тематична и ще е под надслов "I ♥ NY" - филмите, които отразяват и говорят за живота и културата на Ню Йорк.

Повече подробности за филмите и фестивала може да видите на сайта на Future Shorts http://www.futureshorts.com/bulgaria.

Другото име от програмата на Rееl Feel тази есен е само на 30 години. Това е  Will Holland, но отдавна е в музикалните енциклопедии като Quantic. Младият англичанин може да се похвали със солидна музикална визитка – 14 издадени албума, участия по всички музикални фестивали в света и общо над 100 хиляди продадени записа от всичките му проекти. Преди три години Quantic се премества да живее и твори в Кали, Колумбия. Именно там той сформира новия си проект – Quantic & His Combo Barbaro, черпейки вдъхновение от горещите латиноамерикански музикални извори. В последната му формация влизат таланти от Панама, Бразилия, Перу и Колумбия, което говори еднозначно за богатството на албумите му.

Домакин на поредицата е Sofia Live Club.

За още подробности около партитата, участниците и най-вече за възможности да се сдобиете с безплатни билети следете Twitter профила на събитието http://twitter.com/reel_feel

официалния сайт http://reelfeel.bg

или се присъединете към страницата във Facebook - http://sn.im/reelfeel

Още - на:

www.reelfeel.bg

www.myspace.com/konandamir

www.quantic.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички