Великолепната шесторката 2 по bTV довечера


Великолепната шесторката 2 по bTV довечера

5889

Вторият сезон на благотворителното шоу на bTVВеликолепната шесторка” тръгва в ефир довечера.  

Както MySound.bg информира, дванайсетте звезди безвъзмездно ще пеят в подкрепа на изоставените бебета и малки деца и родителите в риск. Те репетираха досега усилено с музикалния директор Ачо Заберски и режисьора Магърдич Халваджиян отделно едни от други, за да не научат до последно с кого ще се изявяват.

Шоуто ще продължи 3 месеца. Нито един от певците не е заявил претенции към бъдещия си партньор в шоуто, но всички вече са нетърпеливи да се запознаят с останалите шестима участници и да изберат своята дуетна половинка. Всичките 12 звезди са мотивирани да дадат най-доброто от себе си, за да помогнат на над 100 деца от дома в град Шумен да намерят семейство. Какви съвети и насоки за по-добро представяне и спечелване на сърцата на зрителите ще им дадат звездните участници от първия сезон на предаването, ще стане ясно от 20.00 часа в двучасовото предаване на живо.

В стартовия епизод на „Великолепната шесторка” зрителите ще се запознаят подробно с проекта „Семейство за всяко дете!”, който ще бъде реализиран с набраните средства от кампанията. Водещата Ани Салич ще представи и последните статистики, свързани със съществуващата система, в която деца от 0 до 3 години се отглеждат в институции. Преди това обаче специални видеоматериали ще покажат какви резултати бяха постигнати със зрителските дарения от първия сезон на шоуто.

Докато екипите на bTV, „Глобал филмс” и дванайсетте звезди се подготвяха за големия старт, Ани Салич и Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България, бяха в Шумен, където изкараха няколко дни с общинските власти, екипа на дома за бебета и социалните работници.

В сградата на община Шумен вчера представителите на bTV и УНИЦЕФ представиха проекта „Семейство за всяко дете!” и процеса на деинституционализацията в България, заедно с Надя Шабани, председател на Държавна агенция за закрила на детето; Янита Манолова, зам.-изп. директор на Агенция за социално подпомагане и представител на Министерство на здравеопазването.

Междувременно Надя Денева от УНИЦЕФ  даде допълнителни пояснения за целта на съвместната кампания на bTV и УНИЦЕФ, чиято цел е да се закрие домът за бебета в Шумен и за всяко дете в него да бъде осигурено семейство. „Такъв дом може да бъде закрит едва когато бъдат разкрити всички онези услуги, които да подкрепят биологичните родители, приемните родители, осиновителите – така че те да могат да осъществяват добрата грижа за децата. Голямата цел е развитието на мрежа от много услуги в подкрепа на семействата, услуги, които да могат да видят проблема преди той да се е случил. Не е тайна, че системата при нас много трудно вижда тези случаи – тя вижда случая на едно дете или на едно семейство, когато той е станал криза. Тогава много по-трудно се решават въпросите – с повече средства и повече интервенции”, коментира тя. Надя Денева също уточни, че когато няма развити услуги за биологичните родители, все повече деца се настаняват в институции. „Убедена съм, че повечето от родителите, ако имат подходящи условия, ако бъдат подкрепени навреме, те няма да стигнат до решението да оставят децата си”, добави тя.

Актуална информация за предаването и всички новини, свързани с кампанията, могат да се открият в секцията на „Великолепната шесторка” в сайта на bTV.

Всичко за проекта "Семейство за всяко дете!" и благотворителната кампания е публикувано и на www.unicef.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички