Фронтменът на Готхард загина при катастрофа


Фронтменът на Готхард загина при катастрофа

14761

Стив Лий (Steve Lee) от Готхард (Gotthard) загина трагично на 5 октомври.

47-годишният фронтмен на именитите швейцарски рокаджии бил смачкан от ремарке на камион по време на мотокрос край Невада.  

Колоната тръгнала сутринта по магистралата Interstate 15, на около 50 мили от Лас Вегас, но била принудена от силен дъжд да спре за отбивка на една височина, където участниците да сложат дъждообрани. Именно там се случил инцидентът - шофьорът на преминаващ камион не успял да овладее волана заради мократа настилка, и ремаркето му помело част от колоната на мотоциклетистите. Един от тях бил и Стив, който загинал на място.

С наранявания, но без опасност за живота, са басистът на групата - Марк Лин, както и половинката на покойния - Бригите Балзарини, носителка на титлата "Мис Швейцария", които също били сред байкърите.  

"Мотокросът бе отдавнашна мечта на Стив, за осъществяването на която досега обаче пречеше плътният график на групата. Той имаше желание да прекоси Щатитес Harley Davidson за две седмици", обясни говорител на звукозаписната компания Nuclear Blast, в чийто каталог са албумите на Готхард от 2005 досега.

Последният от тях е "Never To Believe" (2009). Част от предишния - "Domino Effect" (2007), бе представен успешно и пред българските фенове в Каварна.  

Всички дискове на бандата са достигали до 1-а позиция в класациите за рок.

Готхард дебютират през 1992 с първокласен блус-рок саунд, инспириран от Лед Цепелин, AC/DC, Дийп Пърпъл, Бон Джоуви, Аеросмит, Деф Лепърд и Уайтснейк, преди всичко.

Някои от критиците нарекоха Стив швейцарския Дейвид Ковърдейл заради приликата в блендите на двамата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички