Десетилетие музикален бунт: No More Many More празнуват 10 години с нова песен и голям концерт в София
Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември

10 години "НОВО 10+2" по БНТ 2


10 години "НОВО 10+2" по БНТ 2

2841

Класацията за независими български изпълнители "НОВО 10+2" достигна своя 10-годишен юбилей в ефира на БНТ 2.

Предаването е на екран почти от самото създаване на БНТ 2 (стартира през октомври 2012 година) и не е спирало да пуска нови епизоди вече 120 поредни месеца без прекъсване. Това е най-дълго задържалата се класация за нова българска музика в национален ефир в историята след легендарната "Мелодия на годината". Чартът досега е представил над 270 интервюта с български певци и музиканти и е показал над 1 300 премиерни видеоклипа.

"НОВО 10+2" е класация за нови клипове, подреждани чрез гласуване на сайта на БНТ. Във всяко предаване се показват 10-те клипа според местата им от събраните проценти гласове на зрителите, както и две съвсем нови предложения. Отделно още няколко премиерни видеоклипа се заявяват под формата на "Хитове на хоризонта" с глас зад кадър. Максималният престой на една песен в класацията е 12 седмици (3 месеца). Във всяко издание на "НОВО 10+2" има и по двама специални гости, които представят новите предложения в класацията с кратко интервю.

Големият празничен концерт по случай 10-годишнината на предаването ще се проведе в столичния клуб "1857" на улица "Сан Стефано" № 22, точно срещу входа на Българската национална телевизия. Датата е 19 октомври (сряда) с начало 19.00 часа. Очаква се да е с продължителност над 3 часа. Водещ ще е авторът и водещ на класацията - Васко Громков.

Поканени са за участие около 40 от звездите на "НОВО 10+2" през годините, като списъкът непрекъснато се допълва. Сред имената, потвърдили, че ще се включат с по едно или две изпълнения, са Атлас, Дичо, Цвети Радойчева, RDMK, Ogi 23, Преслава Пейчева, Дани Милев, Б.Т.Р., Тони, триото Svetlana & Riffrain, дует Expose, Анжели, Наско Ди Стефано, No More Many More, трио Viva, Ели Раданова, Венци Дреников, Вяра Панталеева, ИВЕ, Коцето Калки, Мартина Табакова, Яви, Алек Кирев, Мина, Симеон Владов, Красимир Гюлмезов, Теди РусеваТиара, Таня Ди, Благовест Зерлиев, Do Sho Band, Борис Илиев, рапърът IMP и Пламен Де Ла Бона.

Солиден брой от останалите участници в "НОВО 10+2" също са потвърдили, че ще присъстват в залата, заедно с много журналисти, диджеи, колеги от БНТ и популярни лица от светските среди.

Предвижда се записаният материал да е в рамките на 120 телевизионни минути.

Линк към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/830427791453119

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички