15 пътеки към слънцето: води Плешивото куче. Мишел Гуревич,Гитар Ник + Блу Ал + Грууви Ръс, Пианобой и Дитер Бир (Пудис) още в предаването на Ивайло Кицов


15 пътеки към слънцето: води Плешивото куче. Мишел Гуревич,Гитар Ник + Блу Ал + Грууви Ръс, Пианобой и Дитер Бир (Пудис) още в предаването на Ивайло Кицов

1665

Меломанските приключения на Плешивото куче продължават и тази събота, 22 април. 

•  Юбилейният албум "15 пътеки към слънцето" на Путь Солнца е посветен на 15-годишнината на формацията, една от първите в Русия, изпълняващи паган, дет, траш и метъл с езически текстове. Хората на Алексей  Миронов "Мир" събраха някои от най-значимите и авторитетни певци и инструменталисти на съвременната руска сцена, които представят всевъзможни стилове на тежкия жанр - блек метъл, паган, фолк, пънк и хардкор до хард рок и глем. Всяко парче е в нов аранжимент и съвсем друго звучене. Назад към корените или с поглед в бъдещето е посоката на Пътят към слънцето? "Что дальше" и какви са принципите на функциониращата демокрация?

•   Гиганти извън групите, заради които придобиха популярност, от 1 л.,ед.ч.:

- Плешивото куче избира за спътник Дитер Бир (на снимката) - певец, композитор, китарист и кийбордист, носител на голямата национална награда на Германската демократична република от 1982 година и съосновател на легендарната ост-рок банда Пудис. Кой и защо му лепва артистичния псевдоним "Машината"? И как завърши съдебното дело за авторските права между него и останалите от състава, първият, на който е присъдена държавна награда на ГДР?

- За болката и за празниците, променени от войната: "Родина" на Пианобой. "Философският параход" на големия руски писател и литуратуровед Виктор Ерофеев и Дмитро Шуров - певец, кийбордист, майстор на форте-пианото, ярък член на украинската формация Океан Ельзи. Той продължава да развива соловия си проект, който основа със сестра си Олга Шурова и Лида Тутуола през 2009 година, след като напусна "източноевропейските U2".

•   Петзвезден блус. Премиера в българския ефир на концертния албум "Live In Sofia", записан от Гитар Ник (Николай Танев – класическа, 12-струнна и слайд китара, вокали), Блу Ал, или Александър Дончев - хармоника, и Руслан Кискинов - в последните години натрупал лайкове като "Грууви Ръс" - пиано, представящ българската формация Ехоо, която комбинира балкански ритми и самба. Издаденият по света на 7 април диск всъщност документира лайв в столицата от 2004 г. В репертоара на нашите момчета са 6 иконично разпознаваеми пиеси на Робърт Джонсън, Mъди Уотърс, Уили Диксън, Ледбели и "Springtime Boogie", авторска на Гитар Ник, член на Atlanta Blues Society, който от години се подвизава в щата Джорджия.

•   Що е то слоукор? Странната птица Мишел Гуревич ще кацне в София да ни попее на 28 април. Иновативната вокалистка, китаристка и кийбордистка, определяща себе си като "автор на балади", пристига със своята група в подкрепа на актуалния си диск "Ecstasy In A Shadow Of Ecstasy". Какво да очакваме от концерта? Снимана на портата пред дома на баба си в Одеса, канадската артистка с руски корени, която е базирана в Берлин, издаде сингъла "Goodbye My Dictator" в подкрепа на Украйна.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев"по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка: schlagerradio.de

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички