3 дни изкуство и музика от Балканите на SoFest 2019


3 дни изкуство и музика от Балканите на SoFest 2019

4294

Второто издание на SoFest  започва на 14 юни (петък).

Фестивалът ще се състои до 16 юни, а локацията е емблематична – Kino & Bar Cabana в НДК, или мястото за култура и музика на живо в София. Събитието ще предложи три дни изкуство и музика от Балканите, както и три дни забавления за деца и възрастни.

Началото на SoFest  е с балканска музикална експлозия. На една сцена ще излязат Танос Ставридис квартет - Гърция, Теодосий Спасов джаз квинтет със специален гост Мирослава Кацарова - България и Тони Китановски трио - Северна Македония.

Танос Ставридис dRom квартет е група, която обича да пресича границите на времето и пространството. Те рисуват звуци и сетива от цигански мелодии от минали времена и в тях прелива есенцията на Балканите. Изпълнени с радост и енергия, музикантите импровизират с диви ритми, пътувайки с музиката от Епир, пресичайки Солун, Скопие, София и Белград и стигат чак до Букурещ. Това пътешествие ще ни предложат на 14 юни Танос Ставридис - акордеон и клавири, Йотис Кьорцоглу - бас китара, Янис Каракалакидис - китара и Христос Тасиос - перкусии.

В репертоара на Теодосий Спасов джаз квинтет са уникална етно джаз експлозия със специалното участие на джаз певицата Мирослава Кацарова. Групата ще бъде в състав: Теодосий Спасов - кавал и вокал, Николай Карагеоргиев - китара, Мирослав Турийски - пиано, Александър Леков - бас и Начо Господинов – барабани.

Тони Китановски - доайенът на македонския джаз, пристига специално за SoFest със своето трио в състав: Тони Китановски - китара, Виктор Филиповски - барабани и  Кирил Туфекчиевски - бас.

Три групи и един спиращ дъха балкански джем сешън, който започва в 19.30 ч. Вратите отварят в 18.00 часа. Билети в мрежата на "Ивентим" и онлайн на следния адрес

На 15 юни ще се насладим на порция джаз с Хилда Казасян квинтет. Вечерта ще премине под звуците и уникалното присъствие на Хилда Казасян - вокал и перкусии, Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет.

Начало 20.00 часа. Вратите на Kino & Bar Cabana за концерта ще отварят в 19:00 часа. Билети в мрежата на "Ивентим" и онлайн на следния адрес.

На 16 юни е ред на група Акага. В годините многолюдната формация се наложили със своя уникален стил и специално за SoFest ще представи силно изявената си и колоритна брас секция.

Начало 20.00 часа. Вратите отврят в 19.00 часа. Билети в мрежата на "Ивентим" и онлайн на следния адрес.

Дневната програма на SoFest ще предложи театрални представления, музикални, занимателни и образователни ателиета и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се потопят в света на изкуството на 15 и 16 юни от 10.00 до 17.00 часа. Вход свободен. 

Повече информация може да откриете в сайта на SoFest и във Фейсбук на следния адрес

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички