35 години от смъртта на Краля


35 години от смъртта на Краля

3903

Почитателите на Елвис Пресли (Elvis Presley) се стичат тази седмица в имението Грейсланд в град Мемфис, щата Тенеси, за да отбележат днес 35-та годишнина от смъртта му с неотслабващо възхищение към "Краля".

Организаторите на Седмицата на Елвис, която се провежда всяка година, смятат, че това издание ще бъде най-посещавано от всички досега. В него ще вземат участие вдовицата на краля на рока Присила и дъщеря ѝ Лиза Мари Пресли.

"Елвис привлича почитателите, а това не може да се каже за много хора в шоубизнеса", казва Джо Герсио, музикален директор, който работил със звездата от 1970 г. до смъртта му на 16 август 1977 г. на 42-годишна възраст.

Седмицата на Елвис, която продължава девет дни, започна в петък в Мемфис. Тя е съсредоточена около шатра с 1200 места, снабдена с климатик и опъната срещу имението на звездата Грейслeнд. Малко по-далеч могат да се видят останките от частния му самолет. Снощи бе организирано бдение със свещи пред вратите на имението. Почитателите запалиха истински и дигитални свещи чрез специално приложение Елвис за смартфони.

Днес ще бъде организиран концерт на стадиона в града, в който ще участват Присила и Лиза Мари Пресли, както и живите все още членове на групата на Елвис, която ще изсвири микс от негови парчета и музика, която го е вдъхновявала - блус, госпъл и кънтри.

Без връзка със Седмицата на Елвис във вторник бяха организирани търгове с вещи на рокаджията в Мемфис. Сред тях бяха афиш за негов концерт от 1954 и рисунка, оценявана на 30 000 долара. Макар да беше гвоздеят на търга, тя не успя да намери купувач.

За сметка на това малко празно шишенце тетрациклин, антибиотик, предписан на Пресли през 1974, беше продадено за 5500 долара. Слънчеви очила, оцветени в жълто и изработени по мярка за певеца, намериха купувач за 22 500 долара, а златен часовник Longines, подарък от импресариото му, полковник Том Паркър, беше продаден за 16 250 долара.

Револвер Colt, с който Елвис обичал да стреля в парка на Грейслeнд, бе откупен за 13 750 долара.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички