Ashes Of Ares на Matt Barlow с концерт в София на 8 юни
Графа събра приятели, фенове и журналисти на премиерата на новия си албум "Вековна гора"
Песента "Избори" на Зорница Славова ft. C-MO спечели Голямата награда на конкурса "Пролет 2023" на БНР
Епично метъл шоу със звезден състав дебютира в България: Storm In Human Form
Хилда Казасян представя филмова музика в цяла България с Плевенската филхармония
Cool Den откриват лятото с концерт в Stroeja Open Air Music Bar, представят сингъл с чудно видео
Радио N-Joy празнува 17 години с концерт на живо и игра в радиоефира
Нов рок фест събира фенове в Царево на 4 и 5 юли, Johnny Gioeli, Sevi и Контрол са сред имената в афиша на Rocket Science Rock & Beer Fest
Новата вълна на траш метъла приижда: първият десант на Chemicide в България, съпорт - нашите Threat и Deception
Ясен Зердев с дебютен албум, премиерата е в клуб Singles
"Ергенът" Евгени Генчев с първи концерт в България, ще представи избраницата си Валерия в пловдивския античен театър
Fyeld откриват за италианците Obscura Qalma в София

А to JazZ с пет концерта в Пловдив на 20 и 21 септември


А to JazZ с пет концерта в Пловдив на 20 и 21 септември

4142

С пет интригуващи музикални предложения, единственият открит джаз фестивал на София - A to JazZ Festival, гостува на тазгодишното издание на Нощта на музеите и галериите в Пловдив на 20 и 21 септември.

В програмата на "A to JazZ в Нощта" едни от най-добрите български джаз музиканти ще се качат на няколко различни сцени на ключови локации в центъра на Пловдив, следващи естествения поток от хора в Нощта на музеите и галериите. A to JazZ представя модерни джаз концепции за втора поредна година в направлението "Град и публични пространства" на емблематичния за Стария град арт форум. И двете събития са част от културната програма на фондация "Америка за България”.

На 20 септември Tony Zlatanov Quatro ще потопи публиката в дълбоките води на джаза (20.00 часа, Стълбите на Каменица), след което успешната колаборация M.T.L.Q. на Мартин Ташев, Милен Кукошаров,  Борис Таслев и Христо Ганев неусетно ще отведе меломаните към екзотични карибски брегове с обилни дози латино джаз (21.00 часа, Джумая Джамия). Пармакоff трио ще насочи музикалното пътуване към традиционни джаз стандарти (22.00 часа, Стълбите на църквата на ул."Съборна"), а за финал Brass Vilidj Band ще напомни на феновете атрактивната винтидж епоха на луди танци със суинг, джайв и етно-джаз, както и неостаряващи класически поп джаз хитове (23.00 часа, Хисар Капия).

На 21 септември пък култовият клуб "Конюшните на царя" отваря врати за концертa на популярния джаз проект Бандиера Роса (начало 21.30 часа). Това ще бъде и заключителното парти на Нощта под домакинството на A to JazZ Festival.

A to JazZ Festival е събитие за хората, почитатели не само на джаза, но и на изкуството като цяло. Още повече, че той е посветен на младата и активна публика. Тъй като фестивалът се развива динамично и поема посока извън софийската сцена, вече за втора година гостува на едно от най-пъстрите и големи културни събития в България, а именно - Нощта на галериите и музеите в Пловдив. "Там намираме невероятни хора, страхотно настроение и енергия, които са съвсем естествен мост между Нощта и A to JazZ", казва Петър Димитров, директор на A to JazZ Festival.

За трите години от съществуването си A to JazZ Festival наложи устойчива музикална традиция в летния градски културен календар на София. Известен като "Фестивалът в Докторската градина" след първото си издание през 2011 в едноименната градска градина, посветено на автентичните джаз течения, A to JazZ Festival се превърна в очаквано и предпочитано събитие от феновете на джаза в столицата. Преминало под знака на соул и фънка през 2012, събитието запази формата си на единствения джаз фестивал на открито, провеждащ се сред красивите зелени паркове в центъра на града. Както MySound.bg извести, през 2013 във фокуса на жанровото разнообразие на джаза бе латино направлението, посрещнато с огромен интерес в трите си фестивални вечери в три различни локации.

Неотменна част от фестивалния живот на София, A to JazZ Festival ще бъде представен на престижната музикална конференция Music PRO в рамките на тазгодишния ON!Fest, където наред с фестивални организатори и лектори от цял свят Петър Димитров ще направи презентация за приноса на фестивала за обогатяване на музикалния живот у нас.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Видео


Албуми


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Албумът "Jazz & Traditions Vol.2" на Нина Николина, съдържащ 9 композиции, които съчетават мотиви от различни...

Най-четени новини


виж всички