Адел триумфира в три от основните категории на церемонията по раздаване на BRIT Awards


Адел триумфира в три от основните категории на церемонията по раздаване на BRIT Awards

1528

Адел спечели 3 от четирите основни награди в тазгодишното издание на наградите БРИТ, прибирайки статуетките за най-добър изпълнител, албум и за песен на годината - "Easy On Me".

В категорията Артист на годината тя пребори конкуренцията на Дейв, Ед Шийрън, Литъл Симз и Сам Фендер. Нейният "30" надви "We're All Alone In This Together" на Дейв,  "=" на Ед Шийрън, "Sometimes I Might Be Introvert" на Литъл Симз и "Seventeen Going Under" на Сам Фендер и беше определен за Албум на годината. Адел изпълни песента "I Drink Wine" на 42-рата церемония, която се състоя в лондонската "O2 Arena" на 8 февруари.

"30", дългоочакваната нова колекция на световната суперзвезда, беше огласена от на няколко песни, включително водещият сингъл "Easy On Me", който застана на № 1 в класацията Billboard Hot 100. Парчето също така счупи рекорда за стрийминг в дигиталните платформи и покори радио класациите по целия свят. Адел представи три допълнителни песни -  "I Drink Wine", "Hold On" и "Love Is A Game",  по време на специалното телевизионно предаване Adele One Night Only, което беше най-гледаната развлекателната програма миналата година, привличайки по-голяма публика дори от Оскарите. "30" беше обявен от критиците като най-добрия диск на изпълнителката досега. В 5-звездното си ревю Rolling Stone написа: "Aдел никога не е звучала по-свирепо". Според Variety "по-богата, по-завладяваща колекция, която се усеща като най-добрата ѝ досега". Clash  нарекоха албума "произведение на личен и артистичен триумф". I-D пък отбеляза, че "никой не го прави по-добре".

"Не мога да повярвам, че една пиано балада спечели срещу толкова много рок банди", каза Адел, след като получи първия от трите си приза. Нейният така наречен "албум на развода" - "30", беше най-касов за 2021 г., като само за шест седмици бяха продадени над 600 000 копия, а звездата посвети наградата си за него на своя син и бивш съпруг.  По време на паузата в кариерата си певицата се раздели със своя съпруг Саймък Конеки, от когото има син на име Анджело, роден през 2012 г. Вокалистката сподели пред Vogue, че не е имало конкретно събитие, довело до развода ѝ, но въпреки това се е почувствала "засрамена", че бракът ѝ се е провалил. 

Ед Шийрън, който беше обявен за композитор на годината, изпълни хита си "Bad Habits" заедно с рокаджиите Bring Me Тhe Horizon. Дуа Липа спечели другата голяма награда на вечерта, след като потребителите на TikTok гласуваха за нея в категорията за най-добър поп/ар-ен-би изпълнител.

С трите си първи места тази година Адел вече има общо 12, което я поставя веднага след Роби Уилямс, който има 13 статуетки от престижните британски музикални награди.  

Както MySound.bg вече писа, наградите БРИТ тази година не бяха в категории за мъже и жени, след като на предишните певецът Сам Смит отказа да присъства, защото не се определя като представител на нито един от двата пола.

Пълният списък на отличниците - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички