Аржентинско танго с Белтанго и приятели


Аржентинско танго с Белтанго и приятели

6071

Едни от най-добрите танцьори на танго в Европа - Белтанго, са специални гости в единадесетото издание на Европейския музикален фестивал.

Те ще се изявят в столичната зала "България" от 19.30 ч. довечера.

Родната пубиката ще види унгарската двойка Ласло и Андреа, българските танцьори от клуб София Танго Дани и Чарли, и танцьори от Нешкаарт.

Ансамбъл Белтанго е създаден през 1998 с призванието да представя културата на тангото. Това е първият автентичен танго оркестър на Балканите. В зависимост от възможностите и изискванията на конкретната сцена, гостите се извявяват еднакво успешно на големите концертни подиуми, театрални сцени, по-малки камерни зали, джаз и танго клубове, както и в други специализирани зали, където оживява духът на Буенос Айрес. Белтанго е единственият подобен оркестър от Европа, който е поканен от Министерството на културата в Буенос Айрес, за да участва в най-престижния световен фестивал на тангото – "Буенос Айрес" 2007. Всеки септември заедно с Белградската танго асоциация, Белтанго са домакини на Международния фестивал на този танц в Белград.

Представяйки се пред публика, формацията се опитва да покаже цялото богатство на направлението. Освен традиционното танго и композициите от течението танго нуево на Астор Пиацола, включва и нови композиции на съвременни автори, вдъхновени от тангото. "Гордея се, че на света съществува оркестър като Белтанго, който изпълнява музиката на моя баща така, както трябва. Бях искрено изненадан, когато видях и чух неговата музика да се свири със същото чувство в страна, толкова различна от нашата. Очевидно музиката на баща ми е универсална и Белтанго го доказват с чудесната си интерпретация", споделя синът на самия Астор Пиацола.

Членове на Белтанго са:
                                                       
Александър  Николич (бандонеон/акордеон)

Йован Богосавлиевич (цигулка)

Ивана Николич (пиано/вокал)

Богдан Пейич (електрическа китара)

Любинко Лазич (контрабас)

Продажбата на билети за концерта - на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", както и на сайта www.ticketsbg.com. Цените на пропуските - от 10 до 25 лева.


Европейският музикален фестивал по традиция се организира с официалното партньорство на Министерството на културата на Република България и Столична община под патронажа на госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на София. През годините в него са участвали ярки имена от световните музикални сцени като Найджъл Кенеди, Миша Майски, Гидон Кремер, Пинкас Цукерман, Давид Валтер, Солисти Венети с диригент Клаудио Шимоне, ансамбъл Кремерата Балтика, Цукерман Чембър Плейърс, камерен оркестър Концертгебау, Литовски камерен оркестър, Московски виртуоз, Будапещенски камерен оркестър и много други.

Sofia Tango е клуб за аржентинско танго, създаден през 2000 от Чавдар Крумов, с което се поставя и началото на този танц в България.

Освен съдействие и организацията на концерти и спектакли с участието на автентични изпълнители от Аржентина и Европа, Sofia Tango редовно инициира мерояприятия за начинаещи и напреднали, организира милонги.

Заниманията се провеждат основно събота и неделя в две известни столични заведения:  "Салса +" на улица "Аксаков" 31 и  Before & After на улица "Христо  Белчев" 12.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички