B-Boy Slav и B-Girl Gubchy са национални победители в третото издание на Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria


B-Boy Slav и B-Girl Gubchy са национални победители в третото издание на Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria

1806

Слав Димов (B-Boy Slav) и Габриела Янкулова (B-Girl Gubchy) са победители в третото издание на Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria.

Над 450 човека станаха свидетели на оспорвани танцови битки между 60 участници в състезанието. Както MySound.bg вече огласи, то се проведе в зала 3 на НДК.  

"Чувствам се прекрасно, че успях да се прибера и да покажа това, което мога най-добре. Надявам се всички да са останали доволни от мен и моето представяне и ми се ще да успеем да поставим България на световната културна карта със събития като това", коментира базираният в Русия Слав (Fresh Young Crew//Bring It Back Squad).

Това е втората национална титла на Слав от квалификации на Red Bull BC ONE, провеждани в България. Занимава се с брейкинг от повече от 20 години, като по време на кариерата си става победител в едни от най-елитните танцови състезания, включително и Red Bull BC ONE Eastern European Qualifier в Санкт Петербург, Русия, през 2012 година.

Габриела Янкулова (B-Girl Gubchy) е част от FOOTPRINTz Crew, занимава се с брейк от 4 години, като вече е сред най-добрите у нас.

"Събитието имаше невероятна атмосфера и можех да усетя енергията на хората около мен. Надявам се да има повече такива големи състезания и да се провокира по-голям интерес към брейкинг и хоп-хоп културата у нас", споделя тя.

Френският съдия на мероприятието, B-Boy Junior (Red Bull BC ONE All Stars Crew), смята, че "сцената е малка, но има много потенциал да се развие в следващите години. Един от начините да се привлече ново поколение танцьори и да се провокира интерес е като се организират повече подобни събития". "На скалата от 1 до 10, бих определил Франция като 8, а България 6. Сигурен съм, че това ще се промени до няколко години и България ще разгърне потенциала, който има", допълни той.

В рамките на Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria бяха проведени 3 танцови работилници, водени от международните гости на събитието - B-Girl Movie ONE (Испания), B-Boy Blanka (Бразилия) и B-Boy Junior (Франция), като десетки деца и възрастни от цялата страна взеха участие.

10 жени и 39 мъже взеха участие в квалификациите, а най-добрите 16 господа и 8 дами стигнаха до финала.

С победата си на националния финал, B-Boy Slav и B-Girl Gubchy получават възможност при издадена виза за САЩ да представят България на световния финал на Red Bull BC ONE, който ще се проведе в Ню Йорк на 12 ноември.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички