B-Real и Psycho Realm пренесоха 4 км в Ел Ей


B-Real и Psycho Realm пренесоха 4 км в Ел Ей

5695

Тази година феновете на латино хип-хопа почти нямаме от какво да се оплачем – два пъти Сайко Релм (Psycho Realm), Дилинкуент Хебитс (Delinquent Habits), а ако не беше проклетият вятър, щяхме да видим най-сетне и Сайпръс Хил (Cypress Hill) и да помислим, че сме умрели и сме отишли в рая.

Е, вчера вместо Сайпръс пак гледахме най-близкия заместител – едно от соловите шоута, които Би-Риъл (B-Real) изнася в свободните дати покрай турнето на групата си. Заместител, ама какъв!

Всичко обаче започва в девет без нещо, когато на сцената един след друг започват да излизат подгряващите изпълнители: Куц и Клец, Дивиди (DVD), Бобо (Bobo), Алекс Пи (Alex P), Слимсайз (SLIMsize), Лого5, Уош МС (Wosh MC), DJ Станчо... Специално Алекс Пи завършва изпълнението си с проповед в защита на българския хип-хоп: "Подкрепяйте го дори да не ви харесва чак толкова." Тази вечер няма нужда от такива компромиси – за разлика от повечето големи хип-хоп концерти, на които българският съпорт обикновено е тотално унищожен откъм звук, вчера всичко се чува идеално. И партито се получава както трябва още на подгряващите – родната сцена определено е силна в момента.

Към 23.30 ч. идва време за предвожданата от Сик Джакен (Sick Jacken) шайка психопати от Лос Анджелис. След кратко интро той и Синик (Cynic) скачат в "A War Story Book I" (2000) и "The Crazy Area". И през следващия един час, през който Сайко Релм владеят сцената, столичният парти център "4км" – колко подходящо! – наистина се превръща в окупирана от хип-хоп откачалки зона.

Предизвикващият ментална зараза елемент са песни от всички албуми на групата, както и две от "The Legend Оf Тhe Mask & The Assassin", колаборацията на Джакен с големия мозък зад Сайпръс ХилDJ Мъгс (DJ Muggs). В същия дух и краят на сета им е поредното потвърждение, че тази вечер не гледаме отделни изпълнители, а членове на един и същ отбор – "Psycho City Blocks", първата песен от дебютния албум на Сайко Релм от 1997, единственият, в който Би-Риъл участва като член на групата. Нужно ли е да казвам, че я изпълниха с него?

През следващия час сцената принадлежи на фронтмена на Сайпръс Хил. И по същия начин, по който Синик стои встрани и допълва Джакен по време на Сайко Релм, сега Джакен стои в сянката на Би-Риъл. Пауза няма. "Get 'em Up" от суперсилния последен албум на Сайпръс Хил "Rise Up" (2010) е началото на изпълнения с класики сет на емсито от Ел Ей. Градът тази вечер е важен – краят на "Throw You Set In The Air" прелива във "Friday" на Айс Кюб (Ice Cube), един от най-върлите защитници на хип-хоп честта на Западния бряг.

Другото, с което е изпълнен сетът на Би-Риъл, е откровена пропаганда за пушенето на трева – каква изненада! В "I Wanna Get High" редува текста от испанската и английската версия на песента – "Yo querro fumar, fumar/I want to get high, so high" – а краят на парчето съвсем естествено прелива в най про-трева песента от последния Сайпръс "K.U.S.H." (keep us so high!). Самият емси запалва масур чак след това, но идва време за "Dr. Greenthumb", така че пак е на подходяща вълна.

Още преди да се напуши обаче, Би-Риъл не пропуска да отбележи на няколко пъти колко в час е софийската публика – Сик Джакен също го е отчел преди това. Двамата емсита натъртват и че това, което те правят, е само част от хип-хопа. Другата част е диджеят зад тях. Оставят му една песен време да покаже уменията си зад пулта в края на сета. Самият финал вече идва с "Insane In The Brain". Сериозно – всичко тази вечер препраща към лудостта.

И не е никак зле!

Снимка на Веселина Пенкова - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички