Балкански коне препускат из България


Балкански коне препускат из България

7197

След успеха на пролетната обиколка, родната формация Балкански коне отново ще се срещне с феновете си в София, Варна и Русе.

Мини турнето, наречено "Балкански коне и приятели", започва от Sofia Live Club довечера.
 
Гастролът, включващ три български града, ще срещне публиката освен с музикантите от бандата, и с виртуозния кавал на Владимир Величков.

След София предстоят концерти на 15 октомври в Max Club, Русе, в Menthol, Варна, на 16 октомври.

Краси Желязков (българска фретлес и 8 струнна тамбура; акустична китара), Николай Иванов (клавишни, вокал, бамбукова флейта), Петър Тодоров (кахон, перкусии) и Владимир Величков са приготвили програма, включваща качествено ново звучене и композиции, преплитащи добре познатите и любими на публиката екзотични мелодии и динамични ритми.

Различен нюанс към тях ще добави гостът в обиколката, познат от работата си с много световнопризнати музиканти и оркестри, като Канарите, Теодосий Спасов, Иво Папазов, Петър Ралчев, Георги Янев, Стоян Янкулов-Стунджи, Антони Дончев и много други.

Владимир Величков свири със собствен почерк и иновативни технически похвати, а музицирането му е умела компилация от джаз, фюжън, етно и уникален личен стил.
 
Последният му проект, който е все още в работен стадий и се очаква да излезе в Лондон до края на годината, включва Ник Мейсън (Nick Mason) от Пинк Флойд (Pink Floyd), Мат Купър (Matt Cooper) от Инкогнито (Incognito) и поп-фолк певицата ДесиСлава.

Трите изяви от настоящото турне ще подгреят за голямото събитие, което ще се състои на 10 ноември. Четвъртата дата ще отбележи 10-годишния юбилей на Балкански коне с голям концерт на групата, в който ще се включат множество гости, които засега остават тайна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички