Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Бейбифейс Клан и Ауейк на Sunday Art Report 2


Бейбифейс Клан и Ауейк на Sunday Art Report 2

6369

След изключително силния старт на първото издание на новия културно-музикален проект Sunday Art Report на 9 януари,  предстои втора подобна вечер в столичния клуб "Строежа" този уикенд.

Бейбифейс Клан (Babyface Clan) и Ауейк (Awake) са музикалните хедлайнъри на събитието, чието начало е в 18 часа.

Бандите са знакови за родната алтернативна сцена. Любопитен факт е, че и двете имат своята лондонска история. Насо Русков и Иво СтоядиновЧарли доскоро се подвизаваха в Англия с паралелния си проект Имбесилс енд Дъ Пойзън Ъмбрела (Imbeciles And The Poison Umbrella). Там те се засичат в общи изяви с двама от членовете на Ауейк.
 
Ауейк пък, от своя страна, са почти са базирани в Лондон понастоящем. Само фронтменът Иван Иванов живее в у нас. Басистът и втори вокалист Георги Георгив, китаристът Andrea Samengo и барабанистът Желяз Желязов ще летят за България специално за Sunday Art Report.

Изявата ще стартира с новото събиране на Лигата на разказвачите. Темата е "Неделно приключение". "Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани. Ако го направим, нашата история може да стане история и на други хора" - с тези думи организаторите анонсират идеята на срещата, която е с вход свободен.

От 21.00 ч., веднага след изпълнението на Ауейк, рок журналистът Васко Катинчаров ще разкаже любопитни истории от срещите и интервютата, които е правил за ТВ предаването си "Фрактура" през последните 12 години. За целта той е подготвил и 30-минутен филм, в който са събрани интересни отговори на световни имена от ранга на Соулфлай (Soulfly), Байохазард (Biohazard), Мотли Крю (Motley Crue), Систъм Ъф А Даун (System Оf A Down), Диму Боргир (Dimmu Borgir), Хипокриси (Hypocrisy), Содом (Sodom), Аксепт (Accept), Сепултура (Sepultura), У.А.С.П (W.A.S.P.) и много други.
 
Хепънингът, който включва музика, литература, дебати и дискусии, кино и театър, ще се проведе под формата на клубен фестивал в рамките на 12 поредни недели от януари до март.

Събитието е подкрепено от Bushmills и Grolsch.

Билети за всяко едно от изданията могат да бъдат закупени предварително от мрежата на Ticketstream.bg - онлайн, както и от касите на "Офис 1", "М-Тел", "Техномаркет", "На тъмно", "Мултирама", "Ориндж", клуб "Строежа".

Цената им е 8 лв.

Още - на:

www.stroeja.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички