Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Биг бендът и Студентският струнен оркестър на НМА в коледния джаз концерт Let It Snow


Биг бендът и Студентският струнен оркестър на НМА в коледния джаз концерт Let It Snow

2546

Броени дни преди Рождество Христово Биг бендът на Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" с ръководител Михаил Йосифов ще приветства публиката на Новогодишния музикален фестивал с концерта "Let It Snow". 

На 21 декември от 19.00 часа в зала №11 на НДК ( кино "Люмиер") ще суингираме с песни от репертоара на Ела Фицджералд и Франк Синатра.

Към Биг бенда в джаз концерта тази година се присъединява и Студентският струнен оркестър с диригент Райчо Христов, за да направи коледната приказка още по-вълшебна.

Посрещнете Коледните и Новогодишните празници с бъдещите музикални звезди с настроение и оптимизъм! Подкрепете с присъствието си младите изпълнители, приканиха организаторите

Билети на касите в Билетен център – НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg  

Биг бендът към катедра "Поп и джаз изкуство" на НМА "Проф. Панчо Владигеров" е вечно млад по възраст и дух оркестър. С дързост, любопитство и енергия младите музиканти се гмуркат в дълбоките води на жанра биг бенд – най-богата форма на джаза. В различни състави през годините, Биг бендът, ръководен от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов, има многобройни участия, сред които концерти за откриване на две от изданията на фестивала A to JazZ  (2017 и 2019), концерт в рамките на  Шестото издание на Music Elevator през 2021 г. – инициатива, създадена да подкрепя съвременната българска музикална сцена. С програмата си "Брас разходка по Коледа", Биг бендът се включи в честването на 100-годишнината на НМА "Проф. Панчо Владигеров" – юбилей, отбелязан с три концерта в програмата на Новогодишния музикален фестивал през 2021 г.

Михаил Йосифов е тромпетист, композитор, аранжор и преподавател. Той е двигателят на различни успешни музикални проекти – Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA Combo, BG VINTAGE, Новините в джаза. Мишо Йосифов е един от най-търсените музиканти в България  както за студийни записи, така и за концертни участия. Сред музикантите, с които е свирил, са Майк Стърн, Дейв Уекъл, Mezzoforte, Dephazz, Петер Херболцхаймер, Карен Бернод, Ранди Брекър, Мишел Камило, Милчо Левиев и други. От 2014 година е част от световните турнета на американската банда Pink Martini, с която свири на едни от най-големите музикални сцени. Отличен е с наградите "Кристална лира" за джаз музикант на годината на СБМТД и "Кантус Фирмус" (2009) и "Златно перо" за специален принос към българската култура. От 2010 г. е преподавател по тромпет в катедрата по "Поп и джаз изкуство" на НМА "Проф. Панчо Владигеров" и ръководител на Биг бенда, а от март 2021 г. е с докторска степен по тромпет.  

Студентският струнен оркестър включва възпитаници на Музикалната академия от първи и втори курс по специалностите цигулка, виола, виолончело и контрабас. В процеса на съвместното музициране, младите музиканти неусетно стават приятели, обменят идеи, споделят музикални проекти и могат да бъдат чути като солисти на оркестъра. Те с успех представят НМА "Проф. Панчо Владигеров" в най-реномираните музикални зали на столицата.

Райчо Христов е диригент на Студентския струнен оркестър от 2009 година. Завършил е Музикалната академия – хорово дирижиране при проф. А. Белчева и оркестрово дирижиране при проф. В. Симеонов. През 1975 г. основава камерен оркестър Орфей в Перник, чийто диригент е до днес. В продължение на повече от 20 години е преподавател по камерна музика и диригент на летния музикален семинар на института "Михаелщайн" в немския град Бланкенбург/Харц. С Орфей и с други състави Райчо Христов осъществява концерти из страната и турнета в Европа. Дирижира премиерни изпълнения на произведения от български композитори, реализира студийни записи в БНР, за "Балкантон", Kreuzberg Records, PMP, Antes Edition и Records Nimbus. Участвал е във фестивалите в Суонсий в Уелс, Керкраде в Нидерландия и др. Отличен е със "Златна лира" от СБМ, а с камерен оркестър Орфей е "Музикант на годината" за 2015 г. в категорията "Юбилеи".

Снимка: Георги Петков

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички