Божественото начало на Симо Лазаров в Картини от една изложба


Божественото начало на Симо Лазаров в Картини от една изложба

3928

Композиторът Симо Лазаров замисля монументалното произведение "Божественото начало" – мултимедийна оратория-импресия за синтетичен симфоничен оркестър, солисти, хор и електроника.

Темата е посветена на величието на природата, възвисяването на човешките идеали, които витаят у всички нас, необхватността на нашето съзнание и непобедимия човешки дух. Тук е развита също така тезата за противопоставянето на доброто и злото от живота, а ще открием и моменти от историята на човечеството.

Внушителен брой изпълнители се включват в реализацията на тези идеи, реализирани по време на концертното изпълнение в Първо студио на БНР с диригент Георги Петков и с участието на автора Симо Лазаров, както и три певици, синтезаторна група, три хора, изпълнители на струнни и духови инструменти, перкусионисти и четци на текстовете от Силвия Стефанова и Белчо Христов.

Сергей Шишов ще представи албума "Божественото начало" в най-новата му версия от 2018 г. в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР по време на Страстната седмица – навръх Велика събота, 27 април, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички