Брайън Мей (Queen) вече е в България с книгата на Лора Джаксън


Брайън Мей (Queen) вече е в България с книгата на Лора Джаксън

5335

Очакването на първия концерт на Queen + Адам Ламбърт в София придоби пикови коти, но сега градира с появата на "Брайън Мей: Цялата история на Queen", книгата на Лора Джаксън (корицата на снимката).

Творбата, посветена на китариста на митичната банда, излезе в каталога на "Сиела" дни преди шоуто на британците. Както MySound.bg нееднократно писа, то ще се състои по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" в афаша на фестивала "Арена: Музика" на стадион "Георги Аспарухов" на 23 юни.    

Брайън Мей е един от най-разпознаваемите китаристи в историята на рок музиката и определено е сред най-известните рокаджии... в света на науката. "Брайън Мей" на Лора Джаксън (превод Лилия ИлиЕва) описва целия му път – от времето, когато с баща му сглобяват у дома си саморъчно направена електрическа китара, до върховете на славата с легендарните Куин и до научните успехи в областта на астрофизиката.

Лора Джаксън е автор на редица биографии на рокаджии като Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и за самия Фреди Мъркюри. В книгата си за Брайън Мей тя разказва подробно както неговата собствена история, така и историята на цялата банда, включително и тази на Фреди. Джаксън изследва сложните отношения между фронтмена и Брайън – от първоначалното неприемане на Фреди в групата на Мей до последвалото сътрудничество.
 
Фотограф на корицата: Орлин Николов

Художествено оформление: Дамян Дамянов

ISBN:978-954-28-2101-4

Страници: 240

Корична цена: 14 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички