Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

"Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса". Излезе книгата за големия блусмен


"Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса". Излезе книгата за големия блусмен

1821

"Всеки, който твърди, че не можеш да сбъднеш мечтите си, е или глупак, или лъже".
Буги

Едни от най-големите звезди на българската рок и блус сцена представиха книгата "Буги Барабата шофьорът на блуса" на специално събитие.

Луксозното издание е посветено на незабравимия блусмен и радиоводещ. Премиерата се състоя в в емблематичен блус бар в София, събирайки популярни имена от българската рок и блус сцена, журналисти, приятели, колеги и почитатели на незабравимия Буги. Организаторите обявиха, че приходите от продажбата отиват изцяло за изграждане паметник на Буги Барабата на знаково за музикантите място ‒ в близост до поляната на фестивала "Цвете за Гошо", сред чиито организатори бе и Барабата.

Като импровизиран водещ на събитието, Васко Кръпката откри вечерта с думите: "Най-симпатичното зомби на българската блус сцена вече отиде на небето..." и изпълни едни от най-популярните песни по текст или музика на Буги. Пред микрофона застанаха още бизнесменът Анатоли Павлов, по чиято идея се създава книгата,и програмният директор на Z-Rock Спас Шурулинков, в екипа на който Буги Барабата бе неизменна и любима част в последните 13 години.

Бурни аплодисменти и специално внимание на сцената получи певицата и композитор Светлана Близнакова-Sevi, автор на "Буги Барабата‒ шофьорът на блуса". Пред развълнуваната аудитория Севи сподели, че книгата е огромно предизвикателство за нея, но допълни, че през цялото време е усещала невидимата подкрепа и напътствие на Буги. И сякаш за да затвърди гигантското му чувство за хумор, Севи отвори произволно книгата, попадайки на цитата: "Всеки може да напише книга, но да я прочетат могат само грамотните".

"Буги барабата‒ шофьорът на блуса" излезе в луксозно издание с твърди корици. Всичките 356 страници описват вълнуващи моменти и разговори, непубликувани снимки,  авторски скици и интересни лични истории на Барабата. Не са пропуснати и много от неговите "крилати фрази", станали част от популярния стил на бохемите и мерило за добър виц.

Както MySound.bg своевременно оповести, Буги се присъедини към небесния оркестър преди три години. На своите приятели и почитатели той остави култовата си музика, както и едни от най-популярните песни на Васко Кръпката и Георги Минчев. Малко след като си замина и превърне в легенда Бараби блус бенд представиха последния си албум "Край на залаганията", а неговият успех още веднъж доказа, че Буги Барабата остава завинаги в сърцата на почитателите, слушателите и приятелите си.

"Буги Барабата‒ шофьорът на блуса" може да се закупи от специално създадения сайт https://zrockradio.bg/book/, като всички приходи отиват за изграждането на паметник на неповторимия блусмен. 

Снимка: Кристина Цветкова

Елена Розберг и Евелина Павлова - приятели и колеги на Буги, в компанията на Анатоли Павлов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички