"Българската Коледа" озарява ефира на bTV в помощ на спешната педиатрия и интензивното лечение на деца


"Българската Коледа" озарява ефира на bTV в помощ на спешната педиатрия и интензивното лечение на деца

1340

Деветнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев, ще се излъчи по bTV  от 20:00 часа на 25 декември.

Тази година инициативата в помощ на лечението на най-малките е под надслов "Дари надежда на дете в беда". Всички средства, събрани от дарители по кампанията, ще бъдат насочени в помощ на спешната педиатрия и интензивното лечение на децата в критично здравословно състояние. Каузата си поставя амбициозната цел да осигури необходимата съвременна апаратура за диагностика, лечение и мониториране на жизненоважните параметри на крехкия детски организъм. Модерната техника ще бъде дарена на отделенията по реанимация и интензивно лечение на деца в болници в цялата страната.

Водещи на тазгодишното издание на церемонията ще са любимите лица от сериала по bTV "Татковци" - Павел Иванов и малката Ая Алексиева. 28-годишният актьор и 9-годишната му талантлива партньорка играят съответно ролите на самотния баща Тодор Балевски и неговата малка дъщеричка Кики.

В благотворителния концерт ще се включат и цяло съзвездие от любими български музиканти: Графа, Веско Ешкенази, Белослава, Дони и Нети, Фондацията, Дара Екимова и Никола Тодоров, Тони Димитрова, Любо Киров, БТР, Росица Кирилова и група Жестим и  други.

В празничния спектакъл навръх Коледа зрителите ще се насладят и на изпълненията на детска вокална група Бон-бон, частно музикално училище Voice Academy,  Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, които представиха България на детската "Евровизия" с песента "Гласът на любовта", детска вокална група Нови гласове от Търговище, Националното училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия със своя модерен танц и мажоретки.

В празничния концерт се включи и победителката от "Гласът на България" Петя Панева, която ще изпълни народната песен "Я, изгрей, изгрей". 

Гледайте "Българската Коледа" по bTV на от 20.00 часа на 25 декември,онлайн на btv.bg, btvplus.bg и на VOYO.

Слушайте концерта и по bTV Radio.
 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички