Цепелинът пристига и за българските си фенове. Celebration Day


Цепелинът пристига и за българските си фенове. Celebration Day

4298

Феновете на здравия рок-ен-рол у нас имат шанса да заемат почетно място в историята на музиката.

Легендарният концерт на Led Zeppelin (Лед Цепелин) - Celebration Day, пристига в кино "Арена" от 19.30 часа на 21 октомври (неделя). България е част от световната премиера на концерта, влязъл в рекордите на "Гинес" с "най-търсения билет в историята на рок музиката". Заедно с излъчванията в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и много други градове в цял свят, почитателите в България ще могат да видят своите кумири в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Велико Търново само в дигиталните зали на кина "Арена".

Билетите са на цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени от касите в кината или на www.kinoarena.com  

Лед Цепелин превземат сцената в зала О2, Лондон, на 10 декември 2007 като хедлайнъри на концерта трибют към Ахмет Ертегюн  (Ahmet Ertegun), дългогодишен приятел на бандата и основател на звукозаписната компания Atlantic Records. В продължение на два часа и половина гигантите взривяват публиката с цели 16 парчета, сред които паметните "Whole Lotta Love", "Rock And Roll", "Kashmir" и "Stairway To Heaven". Към оригиналните членове на формацията Джон Пол Джоунс, Джими Пейдж  и Робърт Плант се присъединява Джейсън Бонъм, син на покойния барабанист Джон Бонъм. Групарите удариха в този състав за пръв път по повод 40-тата годишнина на прочутия лейбъл в "Медисън Скуеър Гардън" през 1988 г.  

Както MySound.bg писа, 20 милиона фенове търсят билети за първото шоу на британската банда от 27 години насам. Само 18 хиляди от тях обаче имат късмета да се сдобият с така желания пропуск и да станат част от историята на рока. 

Филмът Celebration Day излиза на 1 500 екрана в над 40 страни на 17 октомври и се разпространява от Omniverse Vision. Проектът ще има и своята аудио и видео премиера на 19 ноември благодарение на Song/Atlantic Records.

Лед Цепелин ще получат почетната награда на Kennedy Center за 2012. Церемонията ще се състои във Вашингтон на 2 декември.

Трейлър на филма - тук:

http://www.youtube.com/watch?v=qv5Pa1ygMtc&feature=plcp

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички