ЧРД на Джими Хендрикс в Rock It и Тънка червена линия


ЧРД на Джими Хендрикс в Rock It и Тънка червена линия

4158

71-ият рожден ден на Джими Хендрикс ще бъде отбелязан по едно и също време в два столични клуба.

Класиките на един от най-великите китаристи за всички времена ще звучат в Rock It и "Тънка червена линия" тази сряда.

Българските трибют банди Purple Haze (София) и Jimmy’s Band (Пловдив) - добре познати от множеството клубни и фестивални участия, са предложенията на Rock It. Шоуто там започва в 21.00 ч.

Purple Haze е трио, залагащо на своеобразен "сблъсък" на генерациите – Явор Деспотов (26 г.), Росен Паскулов (46 г.) и Джим Хоукинс (66 г). Името му  идва от едноимения първи световен хит и смятан за една от най-великите песни на Джими Хендрикс. Jimmy’s Band е създадена от Румен Куртев (Джими) - китари и вокал, преди 5 години, силно повлиян от Хендрикс още от дете. Членове на формацията са Симеон Гърнев - бас и Крис Желев - ударни. Миналата година бандата записа и първия си авторски албум "In The Club", в който са 10 песни, инспирирани от музиката на шейсетте и седемдесетте години на миналия век, съчетани с модерно звучене.

Вход 6 лева.

Шейсетарски ще бъде и духът в "Тънка червена линия".

Jimi Hendrix Аnd the Rocking 60s е събитието, което започва в 21.00. Освен Джими и парчета на неговите формации Experience и Band Оf Gypsys, ще звучи и много музика от втората половина на 60-те - най-романтичният период в историята на рока.

Това са годините на Bob Dylan, The Beatles, The Rolling Stones, The Who и всички великолепни банди от т.нар. британска инвазия, припомнят от управата на заведението. Епохата на The Beach Boys, Jefferson Airplane, Janis Joplin, The Doors... 60-тe са и годините на най-величествените фестивали - Monterey, Woodstock, Isle Оf Wight. Годините на свободната любов, свободната употреба на наркотици, децата-цветя и стремежът към щастие.

Зад пулта ще бъде Краси Москов, а на видеостената присъстващите ще си припомнят велики моменти от историята на Джими и много други от изброените герои на епохата.

Входът е свободен, а в полунощ двама от посетителите ще спечелят двойни покани за избрано от тях платено събитие в същия бар.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички