Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Чудовището Майлс Дейвис


Чудовището Майлс Дейвис

7853

"Thе Genius Of Miles Davis" e колекцията, която събира 43 диска в 8 бокс сета на великия джазмен, издадени между 1996 - 2007 година.

Това са:

Miles Davis & John Coltrane: "The Complete Columbia Recordings" (1955-1961)
Miles Davis & Gil Evans: "The Complete Columbia Studio Recordings" (1957-1968)
• "Seven Steps": "The Complete Columbia Recordings Of Miles Davis" (1963-1964)
Miles Davis Quintet 1965-1968: "The Complete Columbia Studio Recordings"
• "The Complete In A Silent Way Sessions" (1968-1969)
• "The Complete Bitches Brew Sessions" (1969-1970)
• "The Complete Jack Johnson Sessions" (1970)
• "The Complete On The Corner Sessions" (1972-1975)

Осемте дигипака ще са опаковани в индивидуални кутии на тромпети в оригинален размер с екстри: копие на мундщука на тромпета на Майлс, неизвестна досега негова литография, ексклузивни тениски и др.

MilesDavis.com – динамичен уебсайт, вече е с напълно нов дизайн, новини и информация, видео материали, ексклузивни снимки, специални всекидневни и седмични предложения за продажба през Icon Collectibles store

Продукцията няма да се предлага чрез стандартните търговци, а ще е достъпна само чрез сайта GeniusOfMilesDavis.com за 1199.00 щатски долара;заявените сега бройки ще бъдат доставени на 14 септември.

Ненадмината артистичност на Илинойското жито, както наричат покойния титан, и размахът на музикалната му визия в Columbia Records сега е събрана в "The Genius Of Miles Davis".  За пръви път тази нова колекция събира 8 луксозни проекта, познати като "The Miles Davis Series". Всеки от тях изследва важен период от развитието на артиста от 1955 (Miles Davis & John Coltrane: "The Complete Columbia Recordings" 1955-1961) до 1975 ("The Complete On The Corner Sessions") и представя музиката от различни албуми, както и много неиздавани досега записи от сесии. Бокс сетовете, включващи общо 43 CD с музика, са издадени от Columbia/Legacy между 1996 и 2007 и са наградени с общо 8 награди "Грами" (Grammy).
 
Някои от оригиналните копия са се разпродали през годините и сега се произвеждат специално за този ограничен тираж (2.000 екземпляра). Представени в копие на личния тромпет на Майлс - своеобразно произведение на изкуството, всеки пакет включва множество екстри: точно копие на направения по поръчка мундщук на тромпет "Gustat" Heim модел 2, невиждана досега чудесна литография и бутикови тениски със специален дизайн, произведени специално от Trunk Ltd. за този пакет.

Цялото чудо - с тежест от 21 паунда (1 паунд = 0.453 кг.) и индивидуални номера, е истинско съкровище в ръцете на ревностните почитатели на гения. Достъпна чрез GeniusOfMilesDavis.com, колекцията сега може да се поръча на цена 1199 щатски долара, преди издаването на 14 септември от Columbia/Legacy, част от Sony Music Entertainment.

Договорът на Майлс Дейвис с Columbia Records маркира началото на една легенда през 1955. Той продължава да гради музикалната история през следващите десетилетия, променя курса на джаза (както популярната и т.нар. авангардна музика) “четири или пет пъти,” както той самият отбелязва веднъж. Разбира се, джазменът издава важни албуми от 40-е и 50-е преди присъединяването му към Columbia, както и след това – от 1986 до смъртта му през 1991.
 
Но Columbia Records се превръща в съкровищница за множеството емблематични албуми, записани през живота на Майлс, много от тях с дългогодишния продуцент Teo Macero. Тези индивидуални проекти бяха събрани за пръв път заедно миналата година в "The Complete Miles Davis Columbia Album Collection". Във функционалния скрин с капак се намираха 52 единични и двойни заглавия (обща 70 CD с музика), всеки опакован в копие на оригиналната обложка.

"Thе Genius Of Miles Davis" също е резултат от уникалната съвместна работа между Miles Davis Estate и Sony Music, която включва нов дизайн на уебсайта  MilesDavis.com. Това е първият непрестанно обновяван сайт, който обхваща всички аспекти от неговия живот. Динамичната уеб среда не е ограничена само до Columbia/Legacy и Sony Music, а ще представя и албуми, издадени и от други компании. Порталът включва новини и информация, видео, рекламни материали, ексклузивни снимки, както и всекидневни и седмични предложения за посетителите.          

Проектът е резултат на повече от десетилетие работа върху студийни архиви от страна на множество продуценти. Всеки от бокс сетовете в "The Miles Davis Series" получава одобренията на критиката при първоначалното си издаване и повече от половината отнасят поне по една награда "Грами", а някои - и по няколко статуетки.

"Майлс бе разпределен между доброто и злото. Той свири по собствени правила, но е грубиян. Притежаваше свърхестесвения талант да сграбчи 5 хиляди ноти и да ги преобрази в пет. Обаче тези пет могат направо да те убият. Същинско чудовище!", диви се Карлос Сантана.

Още на:

milesdavis.com

facebook.com/milesdavis


legacyrecordings.com

www.virginiarecords.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички