Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

COVID-19: Промени в програмата на Plovdiv Jazz Fest 2020


COVID-19: Промени в програмата на Plovdiv Jazz Fest 2020

3382

Заповедта на Министерство на здравеопазването, публикувана на 27 октомври, която промени броя на местата от 50% на 30% от общия капацитет на провежданите културни събития, наложи сериозна реорганизация и в програмата на шестото издание на Plovdiv Jazz Fest, известиха организаторите от Blue M Ltd.

• За огромно съжаление, двата концерта от откриващата вечер (5 ноември) на пианиста Живко Петров и китаристите Веселин Койчев и Цветан Недялков, заедно с квартета The Teachers, ще бъдат отложени за пролетните месеци. Сумите за всички закупени билети ще бъдат възстановени.
• При възникналите обстоятелства, гостуването на басиста Ричард Бона няма да се осъществи. Концертът на пианиста Антони Дончев и барабаниста Христо Йоцов и тяхната формация Акустична версия остава на 6 ноември от 21.00 ч. Преди него, от 19.30 ч., Милен Кукошаров (на снимката) ще представи своя нов проект Wind Harmonium. Сумата за всички закупени до момента билети ще бъде възстановена и ако гостите на фестивала желаят, ще могат да закупят отново билет за тази вечер, но на стойност 30 лв.  
• Продажбата на билети за двата концерта на Авишай Коен трио е спряна. Все пак ситуацията налага следните промени:

:: По всяка вероятност, няма да е възможно да бъдат спазени предварително закупените места. Екипът на фестивала ще съдейства изцяло на гостите, за да може настаняването да бъде бързо и спокойно;
:: Хората, които са закупили билети за 14 и 19 ред от 19.30 ч. на 7 ноември, ще бъдат пренасочени към концерта от 21.00 ч. Не е нужно билетите да бъдат презаверявани. Ако тези хора нямат възможност да присъстват на по-късния концерт, могат да върнат своите билети и сумата за тях ще бъде възстановена.  

• Всички фестивални билети (Grand Pass) могат да бъдат върнати и сумата, инвестирана в тях, ще бъде възстановена. Гостите със закупени Grand Pass-ове могат да вземат билети за 6 и 7 ноември. Те са единствените, които ще имат опцията да получат билет за концерта на Авишай Коен на 7 ноември от 21.00 ч.

За целта е нужно в сайта на Eventim (в концерта на Авишай Коен трио) да въведат промо кода от първите 20 цифри от баркода на закупения вече Grand Pass.

Процедурата за връщане на билетите е следната:

Сумите за билетите, закупени от мрежа на Eventim, се възстановяват от конкретния обект, от който са закупени.

* Билети, закупени от "Стефани реклама" - Русе и "Мюзик център" - Пловдив се връщат на адрес - София, ул. "6-ти септември" 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.

В случай, че билетите са закупени от сайта на Eventim:

:: с кредитна карта - трябва да се изпратят до централен офис на Eventim: София, ул. "6-ти септември" 58 и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която са закупени;

:: с наложен платеж или по банков път – зрителите трябва да върнат билетите на адрес: София, ул. "6-ти септември" 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.

Крайният срок за връщане на билетите е 6 ноември.

Тази година фестивалът ще отличи Антони Дончев и Христо Йоцов - който чества своята 60-та годишнина, с награда за цялостен принос в джаза. През 2020 г. тя ще има двама носители, които едновременно ще бъдат призирани като създатели на групата Акустична версия, но и всеки от тях поотделно – като фигура, която има огромно въздействие и влияние върху развитието на джаз сцената в България.

Както винаги, фестът има съпътстваща програма, която включва най-разнородни събития. Първото от тях е ден преди да основната програма. Грандиозният концерт на Хилда Казасян и Плевенската филхармония "Да послушаме кино" ще се проведе в комплекс СИЛА от 20.00 ч. на 4 ноември. Диригент ще бъде Борислав Йоцов, а на сцената заедно с Хилда Казасян ще бъдат едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов (барабани), Живко Петров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Михаил Йосифов (тромпет). Специални гости ще бъдат Теодосий Спасов и Васил Петров.

Друг акцент от съпътстващата програма е фотоизложбата, посветена на ярката личност на българския художник Андрей Даниел. Експозицията ще може да бъде видяна и през трите дни на фестивала в Дома на културата "Борис Христов". Неин автор е Стефан Джамбазов. Изложбата е проект на фондация "Въпреки".

Светослав Николов и Мирослава Кацарова ще изнесат лекция за творчеството на норвежката джаз певица с български произход Радка Тонеф в Bee Bop Cafe на 7 ноември. Ден след края на основната програма, заключителното за феста събитие ще бъде представянето на книгата на Мила Иванова "Хартиена лодка в открито море" и разговор с авторката в Bee Bop Cafe. Творбата включва 65 текста за теми, вдъхновени от реални нейни изживявания. Всяка страница е по действителен случай, или както казва Мила, по действително усещане. 65 текста, които разказват за надежди, страхове, носталгия, страст, красота, лудост, благодарност и любов. Някои от тези есета са писани специално за сборника, други вече са известни от блога на Мила, а трети тя е преработила изцяло при съставянето на книгата. Събитието ще се проведе съвместно с Jazz FM Radio.

Екипът на Plovdiv Jazz Fest искрено се извинява за неудобството, което причинява, и остава на разположение за пълно съдействие.

Надяваме, че независимо от тези трудности, публиката все пак ще подкрепи български музиканти и фестивала.

Събитието се провежда с подкрепата на община Пловдив като част от културния календар на община Пловдив за 2020 година и се осъществява в партньорство с Министерство на културата.

С медийната подкрепа на: БНТ, Jazz FM Radio, Offnews, сп. Нула32, Katra FM, Въпреки, Виж, Лицата на града, Mila.bg, Капана, Под тепето, Plovdiv Time, TrafficNews, MySound.bg.

fb/plovdivjazzfest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички