Цветята от 80-те са все така свежи!


Цветята от 80-те са все така свежи!

6455

22 април, ден първи след умопомрачителната великденска хранителна оргия.

Столичният клуб "Кабаре" (улица "Христо Белчев" 12) приюти огромна част от неувяхващите "Цветя от края на 80-те". И то на кино. На черно-бяло кино. От онова - носталгичното и епичното. С визия на филмов преглед, пускан в кината преди лента от СССР.

То така и започва документалният филм "Млада кръв" 2 на режисьора Петър Даскалов. С кадри на другаря Тодор Живков. Останалото е ... рок-ен-рол.

Ники Русиновски (djsupermax) подгрява събитието с легендарни песни на български език от онази най-пъстрата декада. И направо пърха с крилца от удоволствие. Почти всички главни герои от сетлистата му са на метри от него и с чаши в ръка чакат прожекцията.

Голямата изненада е появата на Ники Качаров (екс–Апокалипсис, Ера). Той пристига чак от Франция (или Италия) с цялото си семейство. Уютното място започва да се пълни с легендарни лица. Развигор Попов, Милена Славова, Васо Гюров, Пепи Писарски, Пепи Попов, Нели Воева, Момчил Колев, Звезди, Иван Несторов - Амебата, Бойко Трифонов, Тони Чембъра, Румен Янев, Емо Братанов, Ивайло Кицов, Люси Дуков и дори ... китарата на Георги Минчев, носена от Васко Кръпката.

Някъде към 20.00 часа моя милост представя автора на "Млада кръв" 2 и с няколко изречения Петре дава старт на прожекцията. Следва един час с буца в гърлото, милиони спомени, аплодисменти, смях и задоволство. Втората част от трилогията е доста по-наситена от първата. С повече лица и картини. Акцентът е върху втората формация на група Тангра, Ера, Кръпката, Хоризонт, Монолит ... и пак Атлас, Клас, Милена и още, и още, и още ...

Поредната изненада е, че финални надписи няма този път. Даскалов обявява, че умишлено не ги е сложил за предпремиерата, за да ги включи във финалния вариант на лентата, но за целта му трябват кадри именно от тази вечер и те са заснети в следващите минути. В тях Васко Кръпката с китарата на бате Гошо интрепретира акустично "Нека бъде светлина" с вокалното участие на всички герои от филма и феновете в клуб "Кабаре". Финалните надписи ще текат върху тези славни кадри по време на официалната премиера на филма във Варна на 16 май като част от фестивала "Откритие". Хитро!

След кратка пауза за никотинопоглъщане под открито небе, партито продължава с мой поп-рок сет с емблематични хитове от 80-те и раздаване на специалните подаръци от "София Мюзик Ентърпрайсис" – два билета за концерта на Aerosmith в София на 17 май. Поради пълната лудница около празниците, съвсем съм изключил да си подготвя въпроси за аеросмитската "викторина" и решавам да карам на лукава импровизация, питайки кой български музикант е свирил с Aerosmith. Пълен блокаж, разбира се, като най-смели и съобразителни с отговора "никой" се оказват Елена Георгиева и Манол Илиев и те заминават да гледат Стивън Тайлър и бандата му без пари следващия месец.

Към 23.00 часа всички се разотиват доволни и щастливи, а Румен Янев и Емо Братанов не искат да си тръгват дори след като са си поръчали на диджея Pink Floyd, U2 и Rolling Stones и "малтретират" автора на филма Петре да обещае, че третата част на "Млада кръв" няма да е последна, а ще има поне още три след нея!

Ненаситни за осемдесетарски рок, бре ... еййййййй!

Снимки на Тонина Манфреди от събитието във Фейсбук:
https://www.facebook.com/vasko.gromkov/media_set?set=a.10202294487387116.1073741847.1339197269&type=1

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички