Десетилетие музикален бунт: No More Many More празнуват 10 години с нова песен и голям концерт в София
Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември

Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио


Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио

670

Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио със специалното участие на танцьорката Марина Валперсин в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 15 септември.

Те ще представят новия ѝ проект "88-М", посветен на жените във фламенкото. Стилът на пианистката от Каталуния е съчетание на няколко жанра - фламенко, джаз и латино музика. Миранда е повлияна от големите фигури в джаза, сред които пианистите Чък Къриа и Чано Домингес и великия Пако де Лусия и въпреки младостта си, вече е свирила като солистка в престижните зали и театри Palau de la Música Catalana, L'Auditori de Barcelona, Konserthuset Stockholm и в Nou Barris Flamenco Festival. В настоящия си проект "88-М" Миранда Фернандес проследява историята на жените във фламенкото и се стреми да подчертае женската роля в света на фламенкото. Тя  се прекланя пред всички жени изпълнителки в този жанр, които е трябвало да се борят сами, за да преодолеят наложените културни стереотипи, дискриминацията и обществената принуда на своето съвремие.

Независимо от трудностите те са преобърнали разбирането ни за фламенкото и са допринесли за развитието му и превръщането му от традиционен стил в модерен синкретичен жанр, който се вдъхновява от различни други изкуства - такова, каквото го познаваме днес. Те участват в този процес и са се превърнали в основни фигури за фламенкото, пътеводна светлина за новите поколения.

В този проект пианистката съчетава модерното с традиционното с помощта на Кристина Лопес - вокал и електроника (позната на българската публика от гостуването ѝ с групата Фадо Виоладо) и Лукас Балбо - перкусия като специално за настоящето турне се включва и изразителната фламенко танцьорка Марина Валперсин.

Повече информация - на страницата на Jazz Plus Concerts.

Билети - в мрежата на "Ивентим" и в "Дюкян Меломан", както и он-лайн https://www.eventim.bg/…/miranda-fernandez…/performance.html

Турнето ѝ на Балканите е подкрепено от Институт Рамон Люл и е част от Green Tour programme. Концертът се радва и на подкрепата на Посолството на Испания в София.

Кратко видеопредставяне - тук:

https://youtu.be/EbCDw1oSTo4

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички