Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд са победителите на "Бургас и морето" 2022


Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд са победителите на "Бургас и морето" 2022

3009

Песента "Не те забравям" в изпълнение на Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд стана победителят в тазгодишното издание на националния конкурс "Бургас и морето", предаде БНР.

С великолепното си изпълнение младият дует обра наградите. Освен, че спечелиха първото място, те станаха победители и в онлайн гласуването, грабнаха и приза за текст на песен. За 16-годишната Дани Илиева от Карлово и 20-годишният Емин Ал-Джунейд това е дебютна песен.

"Нямаме думи, това е огромно признание за нас, огромно благодаря на журито и на цялата публика, която ни подкрепя през цялото време. Специални благодарности, разбира се, за автора на песента Краси Трифонов и нашия продуцент Ефтим Чакъров. Без него нямаше тази магия да се случи. Не сме си подготвяли думи, защото не сме си мечтали за такава награда", признаха победителите.

С три награди – тази на публиката в залата, на фондация "Пламен Ставрев" и трета награда на журито, бургазлиите Дишо и Иван докоснаха сърцата с баладата си "Преди много луни".

Второ място в конкурса грабна "Звездите в нас" на Владо Димов. Негова е музиката, аранжиментът е на Светослав Лобошки, а текстът на Емилиана Стоименова.

Веселин Маринов беше гост звездата на вечерта и подари на публиката близо час със своите песни.

Водеща беше актрисата Здрава Каменова.

Дани Илиева пее от 7-годишна и има отличия от вокални надпревари в страната. 16 от призовете в богатата си колекция от награди тийнейджърката печели миналата година, участвайки на повече от 30 концертни и конкурсни сцени. Родена е в Карлово и е дъщеря на Анита Илиева – вокален педагог и основател на музикална школа "Карловойс" и на националния конкурс "Песенна палитра". Бащата на Дани е диригент на Военния духов оркестър в Карлово. Дани Илиева е победител в конкурсите "Път към славата" в София, "Петнадесет лалета" в Хисаря, "Звукът на времето" във Велико Търново, "Коледна звезда" в Тутракан, "Родолюбие" в Панагюрище и "Вярвай, искай, можеш" в Банкя. Обича да свири на пиано, да кулинарства и да снима видеа за своя YouTube канал.

Емин Ал-Джунейд е възпитаник на арт център "Стринджендо" с преподавател Емил Струнджев. Студент е първа година в Creative Business; HU University Of Applied Sciences; Утрехт, Нидерландия. Емин е един от малкото пеещи спортисти, който покорява музикалните върхове. Има отличия от национални и международни конкурси, сред които "Славься, отечество" – Москва, Русия 2018 – Гран При, Bravissimo FestНиколаев, Украйна 2019 – Гран При, "Песенна палитра" – Карлово, България 2020 – Гран При и първо място на"Golden Voice в Малта тази година.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички