Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Дарк-нойз-ембиънт с Napalm Jazz, France Sauvage и mother spit


Дарк-нойз-ембиънт с Napalm Jazz, France Sauvage и mother spit

6129

След дълга пауза Amek канят на първото за тази година събитие, посветено на алтернативната и експериментална музика.

То ще се състои в столичния DaDa Cultural Bar от 20.00 ч. довечера.

Специални гости ще бъдат France Sauvage (Франция) и Napalm Jazz (Канада) (на снимката), а от българска страна ще се представи ембиънт дуото mother spit.

Концертът се осъществява и с помощта на "Аларма Пънк Джаз Фест" (www.myspace.com/alarmapunkjazzfest) (програма "Христо Ботев") и "Фалшименто" (Радио София), които ще запишат и излъчат изявата по БНР няколко дни по-късно.

France Sauvage (www.myspace.com/francesauvage) е трио от импровизатори. Основният източник на звуци за Arno е неговият компютър, Manuel е китарист, но китарата не е единственият инструмент, на който свири: понякога обикновен чайник изпълнява нейната функция. Барабанистът Johan също не изчерпва участието си в проекта с изграждането на ритъм секцията, а често ползва различни обекти, field recordings и разнообразни ефекти, за да създава музиката си. France Sauvage имат история с легендарни проекти като Nurse With Wound, Faust, Volcano The Bear, както и колаборации с Radikal Satan, Jean-Louis Costes, Damo Suzuki.

Napalm Jazz (http://www.notype.com/napalm/ ) също са трио импровизатори, но от Квебек, Канада. Aime Dontigny, Еrick Dorion и Philеmon Girouard "цапат" ръцете си с  неортодоксални подходи към импровизациите близо 10 години. В България ще присъстват двама от членовете на проекта, именно Aimе и Philеmon. От самото създаване на групата и ежеседмичните й изпълнения в Ckia Radio (Квебек), Napalm Jazz дават начало на многобройни странични проекти, сред които Мorceaux_de_machines, L'Orchestre De Granulation, Ensemble Camp и други. Някои от най-запомнящите се колаборации на формацията са с Martin Tеtreault, Sam Shalabi, Erik Minkkinen, eRikm, Аrnaud Riviеre.

Българският проект mother spit e формиран от членове на gokkun и mytrip. Звукът е понякога еклектична, друг път минималистична разходка из размитите граници на дарк ембиънт/нойз/електроакустик. Концептуално mother spit е базиран изцяло на импровизациите и макар за живите изпълнения да бива подготвян софтуерен и хардуерен набор за звукосинтез, композицията и всяко евентуално обсъждане на посоката, в която може да бъде насочена музиката, е отречено.

Благодарение на огромния брой общи събития и перфектното познаване на подходите и идеите си за музика, членовете на проекта комуникират единствено чрез звуците, които създават по време на всяка нова сесия.

На концерта ще бъде организиран импровизиран щанд с експериментална музика на артисти от цял свят.

Вход: 5 лв.

DaDa Cultural Bar е арт пространство, което все по-често и по-често събира ценителите на качественото българско и чуждестранно изкуство.
 
Намира се на улица "Георги Бенковски" 10.

Следващото предфестивално лайв шоу на "Аларма Пънк Джаз" е в "Арт хостел"-а на 12 април (Деня на космонавтиката) с ембиънт проекта Лафидки на камбоджанеца Сафи Вонг.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички