Диана Дафова представя "Животворност" в Академия "Живей елегантно"


Диана Дафова представя "Животворност" в Академия "Живей елегантно"

2071

Красива, завладяваща, фина, елегантна, женствена, с лечебен глас… това е само малка част от коментарите, споделени за Диана Дафова в социалните мрежи.

Многобройни са и отзивите след премиерата на моноспектакъла ѝ "Това чудо(вище), наречено Живот" миналата година и логични въпросите кога може да се преживее отново. Академия "Живей елегантно" и самата Диана дават кратък отговор, споделяйки датата 29 юни, 18.30 часа, когато в залата на Академията Диана Дафова ще представи "Животворност".

"Животворност" включва части от първия моноспектакъл, но обогатени с нови елементи и заредени с енергия и емоция за живот. "Без драмата. Нека да е без нея - разказва Диана- В "Животворност" направих специалната селекция само на позитивните моменти и на решаващите знаци, които животът поднася, и които понякога се появяват по най-невероятни начини".

"Животворност" е изцяло авторски: "не на 100, а на 1000 %", както допълва Диана. Текстът и музиката са нейни, а сценарият - продиктуван от реални събития и (не)случайни знаци по пътя ѝ. "Моите спектакли до този момент са били много мащабни - с балет, певци, музиканти… Понякога се е стигало до повече от 30 човека на сцената- разказва Дафова - Но стигнах до момента на онази увереност и проникновения, родени от богат натрупан опит, с които заставаш и се заявяваш: това съм аз, това съм преживяла, това съм разбрала от живота, с тези хора съм се срещнала… За това се изисква особен вид кураж, защото когато един артист е в роля той се е скрил зад персонажа си… Но когато разказваш личния си опит и преживявания - това е пълно откровение, което се споделя, не за да се изтъкнеш, а за да помогнеш на хората да намерят отговори на сложните въпроси в своя живот".

Наред с музиката и доказано лечебната сила на гласа на Диана Дафова, "Животворност", представена в Академия "Живей елегантно", покорява и с артистичното присъствие на младата художничка Лили Сотирова, дъщерята на Диана. Зрителите ще могат да видят картини на Лили, които са илюстрации в нейната втора стихосбирка "Идентичност" и да усетят "Животворност" отблизо в интимна атмосфера на споделеност и духовност.

"Това, което може да ни спаси, е да извисим духовното си състояние. За това проектът се казва "Животворност" - защото трябва да се научим как да творим живота си. Не да чакаме какво ще ни се случи утре, а да бъдем творците на собствения си живот сега!"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички