Украинската прог/стоунър рок сензация Stoned Jesus отново в София
Нели Петкова, Графа, Скандау и Стефан Вълдобрев на четвъртия "Парк фест". Полет с балон е хитът на събитието в Студентския град между 29 септември и 2 октомври
Концертът в памет на Клиф Бъртън ще се състои в петък
Лауреатите на радиоконкурса за поп и рок "Пролет" ще бъдат обявени на гала в Sofia Live Club
Opeth и The Vintage Caravan на живо в Пловдив - още един паметен ден в историята на Античния
Турнето на Михаела Филева продължава с концерти в Пловдив, Стара Загора, Смолян и Кърджали
По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио
Spice New Year – грандиозно 90’s парти навръх Нова година в Inter Expo Center
Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън
Deadscape ще открият концерта на Draconian в София на 1 октомври
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени представят млади изпълнители на Sofia Summer Fest 2022
Маргарита Хранова, Петя Буюклиева и Михаил Белчев с отличия от международния фестивал за поп и рок "София" 2022. Първата награда е за Delta Roosters

Димитър Аргиров отбелязва с концерт 10 години завръщане на сцена


Димитър Аргиров отбелязва с концерт 10 години завръщане на сцена

2977

"Пролет в Пирина" – така се нарича спектакълът, който ще се проведе дом на културата "Искър", София, на 18 април. Ще прозвучат всички песни от първия фолклорен албум на Димитър заедно с няколко нови, които изпълнителят ще представи за първи път пред публика. На сцената ще го придружат народната певица Соня Чакърова и танцьорите от ансамбъл Хоро.
С това събитие Аргиров ще отпразнува 10 години от завръщането си към фолклора. От 2009 г. до сега той вече е пресъздал над 40 песни от репертоара на баща си, големия народен певец и легендарен изпълнител на македонски песни Илия Аргиров, като продължава да работи в тази насока. Въпреки че фолклорът винаги е вървял ръка за ръка с рока през досегашния му творчески път, Димитър счита първия си албум "Песните на баща ми" като истинско начало на професионалната му творческа дейност в областта на българския фолклор. Дейност, която доведе и до окончателното му завръщане в България след повече от 23 години. Митко споделя, че усеща това като една мисия и продължаването на делото на баща му го кара да се чувства наистина полезен и пълноценен творец. Самият албум "Песните на баща ми" е преиздаден наново специално за този концерт.
Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Израснал е в артистично семейство, син е на народния певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокалист на група Епизод, с която обикаля цялата страна и която за периода си е една от най-известните рок формации у нас.
През септември 1990 г. емигрира в Холандия и после в Италия, като не спира да се занимава с музика, работейки на два фронта: хард рок и автентичен български фолклор. 
В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция. Димитър Аргиров има издадени общо 4 албума, 2 мини албума и 6 сингъла между стиловете рок и фолклор. Последният му диск "Пирински цветя" (2017) е посветен на две знаменателни годишнини в живота на певеца: първата - неговият 50-годишен юбилей, другата - 5 години от кончината на баща му.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Видео


Албуми


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова носи заглавието на една от десетте песни в него – "Теменужена",...

Най-четени новини


виж всички