Джо Мерса, внукът на Боб Марли, почина на 31


Джо Мерса, внукът на Боб Марли, почина на 31

1578

31-годишният Джоузеф "Джо Мерса" Марли (Jo Mersa Marley), реге изпълнител и внук на иконата Боб Марли, е бил намерен мъртъв в американския щат Флорида преди три дни.

Няма официална информация за причините за смъртта, но според някои източници тя е настъпила след тежък пристъп на астма. Ямайската журналистка Абка Фиц-Хенли първа съобщи за кончината на изпълнителя, като по думите ѝ той е бил открит в автомобил.

Роденият в Кингстън певец и композитор е син на Стивън Марли и един от наследниците на Боб Марли (Зиги Марли му е чичо), които поемат по неговите стъпки. "Дълбоко съм натъжена, това е голяма загуба за музиката и следващите поколения", коментира ямайската министърка на културата, половете, развлечението и спорта Оливия Грейндж.

Джоузеф постъпва в колежа "Маями Дейд". Там учи аудиоинженерство след като прекарва ранните си години в Ямайка. През 2014 година Джо Мерса издаде EP-то "Comfortable", от което популярност придобиха песните "Rock Аnd Swing" и "Bogus". През 2016 г. той пусна и хитовия сингъл "Burn It Down", а миналата година се състоя премиерата на втория му албум "Eternal".

Снимка: Twitter

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички