Джуди – една тъжна усмивка от Субдибула


Джуди – една тъжна усмивка от Субдибула

2143

Преди повече от тридесет години момчетата от група Субдибула ентусиазирано пееха "Любовта е приказка", но сега сякаш са по-склонни да разказват тъжни истории. 

След "Деликатно мълчание" – притча за "духовното затлъстяване", за което MySound.bg вече писа, те отново захванаха вечната тема. Макар и гротескно облечени като улични метачи за клипа, проблемите, с които се занимават, са сериозни. 

"Джуди" е втората песен от новата продукция, която групата пуска след излязлата преди няколко месеца "Деликатно мълчание", достигнала № 1 в класацията за независими български изпълнители "НОВО 10 + 2" на БНТ и успешно участвала в Топ 20 на БНР. И тук в записите, освен основните членове на групата Венци Дреников (клавишни, вокал), Петър Чухов (китара), Момчил Момчилов (китара) и Божидар Тренков (барабани), участват Младен Несторов (бас), Ели Раданова и Йорданка Илова (беквокали). За разлика от вглъбената, дори мрачна атмосфера на "Деликатно мълчание" (подсилена от черно-белия видеоклип), тук настроението е доста по-весело и цветно. Но не е ли тази веселост само привидна – историята всъщност отново е за загуба и неосъщественост. 

Музиката и текстът са на Венци Дреников. Аранжиментът е на всички членове на Субдибула, а песента е записана в Toxity Studio (Борис Бончев) и Пиротска 92 (Галин Динев) като смесването и мастерирането са на Момчил Борисов. Видеоклипът е дело на групата с помощта на приятели, като главна роля в него играе дъщерята на автора (Роси Дреникова), която е и повод за написването на песента. Част от кадрите са заснети в домашното студио на Калоян Рамаданов в село Житуша. Целият проект е подкрепен от Националния фонд "Култура" : https://ncf.bg/.

Освен че продължават да работят върху парчетата от следващия си албум, иновативните музиканти планират едночасов онлайн концерт със стари и нови песни, който вероятно ще се осъществи до началото на декември.

<iframe width="100%" height="355" src="https://www.youtube.com/embed/_DvTL17qQaM" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички