Dokle & Greesh: зад решетките, с любов


Dokle & Greesh: зад решетките, с любов

5572

Фенове, журналисти, музиканти и приятели отпразнуваха премиерата на дебютния видеоклип към песента "Pour Out Love" заедно с новото явление в българската музика - Dokle & Greesh.

Събитието се състоя в столичното Radio Cafe, където под бурните аплодисменти на публиката дуетът изпълни и 5 парчета от предстоящия си албум с гост музикантите Даката (Паникън Уайаскър (Panican Whyasker) - барабани, Ники Сербезов - бас, Ангел Дюлгеров (Фрий Стайл (Free Style) - китара, Стефан Стефанов - клавишни, програминг. Скилър (Skiller) (бийтбокс) и Roko ko (тромпет) пък се включиха в изпълнението на общата им песен с Dokle & GreeshLa La La“ - свежа рага с шеговит любовен текст.

Сред гостите бяха Стенли и Людмила Сланева, Моникс (Monyx), Миро от Аморик (Amoric), DJ Shaker Maker, Петко Славов от Airbag, Явор Захариев от Гравити Ко. (Gravity Co.), Дани от "Стар Академи" (Star Academy), Alan от Macrophone, Ангел от Ogi 23 и Ангел Каспарянов от Сепуко 6 (Sepuko 6).

Urban/Hot AC е определението за микса от стилове в музиката им, която разгорещи присъстващите със секси ритми, впечатляващо пеене и коктейл от поп, рок, соул, фънк, хип-хоп и рага. 

Публиката избухна още в самото начало, което бе дадено от прожекцията на клипа към "Pour Out Love".

Текстът на песента описва агресивно страстно привличане, което е толкова силно и завладяващо, че здраво разбърква разсъдъка на влюбените. Затова и режисьорът Любомир Брестнички избира „опасната“ стилистика за клипа. "Идеята се роди съвсем естествено. В парчето се говори за двама души, които се обичат, но има някаква невъзможност на тази любов. Затова си помислих, че ситуацията на свиждане в затвора е добра метафора на такива отношения – външните обстоятелства, които пречат на влюбените да са заедно...", разказва Брестнички.

"Прекрасно е, че "Pour Out Love" е третото ми видео като режисьор, това ми е ново амплоа, въпреки че съм заснел десетки клипове като оператор. И на фона на кризата, аз поканих хора да дойдат през нощта, да работят безвъзмездно, с неутвърден професионалист, само заради идеята и те се отзоваха. Ужасно съм им благодарен, защото, да си призная честно, аз не бих го направил. И няма да забравя тази страхотна подкрепа", допълва Брестнички.

В клипа, освен Dokle & Greesh, се включват актьорите Леарт Докле, Гергана Арнаудова, Атанас Атанасов и Илиян Игнатов, както и танцьорките Александра и Лора.

Снимките на видеото се осъществяват в килиите за футболни запалянковци и на стрелбището в Герена, където целият екип прекарва 12 часа в непрекъсната работа.

"Вечерта приспахме дъщеря ни Клеа и отидохме на снимки. Цяла нощ не се спряхме, за да можем на сутринта да я събудим", припомня си Greesh.

"Клипът е подарък от Любомир Брестнички, той и целият екип работи безвъзмездно и супер всеотдайно, заради което им дължим огромно "благодаря", допълва Dokle.

Коса: Дани
Грим: Slav
Костюми: Extravaganza (Dokle) и Free Style (Greesh)
Декор и реквизит: Диана

Проектът е осъществен с помощта на Albasof

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички