Една от най-важните групи в неофолк жанра – Rome, с концерт в София


Една от най-важните групи в неофолк жанра – Rome, с концерт в София

1164

Chanson Noir, Post-Industrial, Avant-Pop, Neu Folk, Singer-Songwriter... всички тези етикети са необходими, когато се опитваме да опишем музиката на Rome, и все пак те никога не може да бъдат буквално причислени към нея.

Проектът ще изнесе концерт в столичния клуб Live & Loud на 4 ноември.

Ядрото на формированието е роденият в Люксембург певец и мултиинструменталист Жером Ройтер. Той често разглежда исторически и сложни теми в текстовете си, примесени с фрагменти от световната литература. Въпреки че препратките към актуалните световни събития и политика винаги са били по-скоро завоалирани в Rome досега, "Gates Оf Europe" задава съвсем различен тон: албумът е написан под преките впечатления от войната в Украйна.

Според ангажирания европеец, заставането на страната на Украйна е негов естествен демократичен дълг и все пак естеството на неговата подкрепа е доста типично и безкомпромисно. Освен че непрекъснато пътува на изток, за да подкрепи Украйна на тяхна земя, по време на турнето "Gates Оf Europe"- както и при предишните европейски обиколки, се събират дарения за приюти за бежанци в Украйна. В рамите на настоящето турне ще бъде представен не само новия албум, а и много класики от досегашния репертоара на Rome, както и странни изненади. Можем да издадем: Новият сингъл "Yellow Аnd Blue" определено ще бъде част от сетлиста", информират организаторите.

Жером Ройтер и неговите хора винаги успяват в своето изкуство да уловят неизразимото в света чрез завладяваща музика и трогателни изпълнения на живо. Без много ръкомахане, съсредоточавайки се само върху същественото. И точно това е, което прави Rome много привлекателни.

Линк към новия сингъл:

https://bfan.link/yellow-and-blue-ep

Видео:

https://www.youtube.com/watch?v=xJqYk5E5x-M&ab_channel=ROME%2FJeromeReuter

Билети - в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/2053833311

До 24 май включително ще са на цена от 24 лв. След това, до деня на концерта – по 30 лева.

В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително. 

Очаквайте още информация и следете подробности за събитието на страницата на клуб Live & Loud: https://www.facebook.com/events/1279058319391033/

Live & Loud е на улица "Позитано" № 8. 

Снимка: Kinga Hendzel/ Radio Lublin

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички