Експонират "Широк инструментален проект" в "Картини от една изложба" тази събота


Експонират "Широк инструментален проект" в "Картини от една изложба" тази събота

1656

Началото на "Широкия инструментален проект" ("WIP") на композитора Юри Стойков е през 1996 г., след като издава албума "Легендите", наситен със симфонични и фолклорни елементи.

Юри обновява собственото си студио през 2008 г. и започва записите с идеята да покани 12 от своите приятели-музиканти да участват в различните пиеси, съобразно конкретната стилистика. Сред тях са пианистите Людмил Ангелов и Нелко Коларов, китаристите Иван Лечев и Иван Попов и барабанистът Божидар Тренков.
 
Ето как ни въвежда авторът в своя замисъл:
"13-те пиеси в албума описват музикално 13 условни периода от живота на всеки от нас – от прощъпалника до последната равносметка. Те отразяват широтата и пъстротата на самия живот, в който всяка от 13-те възрасти, през които човек преминава, си има своя различна интонация и различна мелодия, различен ритъм и различно темпо, различни "наслагвания" и аранжировки (от люлчината песен през танцуващата младост до симфоничната улегналост на старостта), без да спира да носи чертите на човека, който го живее и от чието сърце извира тази музика: те са като разноцветни парчета, но от един картинен пъзел. Затова, освен че в този творчески продукт всеки би намерил нещо от предпочитания си тип музика, той ще може да я "впише" в една обща идея и да я чуе като част от смислено и осмислено цяло, което изненадващо би му допаднало".

Сергей Шишов ще представи "Широк инструментален проект" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 14 януари, след новините от 21.00 ч.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички