"Ергенът" Евгени Генчев с първи концерт в България, ще представи избраницата си Валерия в пловдивския античен театър


"Ергенът" Евгени Генчев с първи концерт в България, ще представи избраницата си Валерия в пловдивския античен театър

2172

Евгени Генчев от популярното романтично риалити "Ергенът" ще изнесе концерт в пловдивския античен театър от 20.00 ч на 3 юни.

Това ще е първата изява на виртуозния пианист в България. Световният клавирен виртуоз ще представи за първи път пред родна публика соловия си музикален спектакъл  "Моята музика. Моят свят. Самият аз", а и своята избраница - модела Валерия Георгиева. В съботната вечер момчето, което тръгна от града на тепетата и превзе високи артистични върхове, обещава не просто концерт, а истинско клавирно шоу с негови аранжименти на композиции от Албинони до Queen и Nirvana! Евгени е подбрал произведения, които са близки до сърцето му и които са оставили траен отпечатък във времето и музикалната история. В тази емоционална вечер към него на сцената ще се присъединят и музикални гости, които ще бъдат специална изненада, поясняват организаторите Blue Hills Events.

"Обещах ви и казах, че ще е хубаво. Какво по-прекрасно от концерт на Античен театър! - не крие вълнението си музикантът  - Изключително много се вълнувам да се завърна на най-емблематичната сцена в Пловдив за моето соло шоу. Ще има много любими мелодии, както и нови аранжименти, които не сте чували до този момент. Емоцията ще е на макс, а освен това съм приготвил и няколко изненади", допълва той. Не по-малко вълнуващо е и мястото на концерта. За Евгени, както и за всеки пловдивчанин, Античният театър е събирателно от история, наследството и култура! Тук е и първият концерт, на който пианистът  присъства като дете, а сега магическият театър ще приюти и неговия музикален спектакъл. Евгени Генчев споделя: "Много се вълнувам да представя моето соло шоу за пръв път в родината. Като класически пианист аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към "тъмната страна". За мен музиката е универсална. Нямам желание да се ограничавам от жанр. Водя се от това, което ме докосва. Пианото е инструмент, на който можеш да изсвириш всяка мелодия, която е близка до сърцето и успява да те развълнува. Винаги съм целил да предам това усещане на публиката и нямам търпение да споделя това специално преживяване с вас", казва Генчев.

Пианистът заяви на Валерия, че държи на кариерата си. Отдадеността му към музиката го възпира да е създал семейство досега и да има собствени деца. На финала на предаването той отправи тревожен въпрос към фаворитката на сърцето си по въпроса за приоритетите - кариера или личен живот: "Ами ако аз утре имам концерт в Бразилия?"... Отправи и втора стреличка, този пък по адрес заниманията любимата си: "Ако мен ме няма, а детето има нужда от лекар, кучето също - кое по-напред и как?" Ергенът има предвид не само домашния любимец на госпожицата, но и заниманието ѝ - тя е създателка на приют за кучета в нейния роден Плевен. Зрителите останаха с впечатлението, че и двамата не са готови за родители, а твърде много държат на кариерата си.

Своя избор за спътница в живота, музикантът направи в лицето на Валерия. Той за пръв път си позволи открито да изрази чувствата си и да признае, че е влюбен. "Казвам "Да"! Толкова съм щастлива, не мога да повярвам… Толкова много го исках, нямах търпение да дойде този момент, направо ми се сви сърцето", изрече моделката преди Евгени да постави годежния пръстен на ръката ѝ.

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Билети за концерта - ТУК.

Следващите концерти дати от турнето “Моята музика. Моят свят. Самият аз” на Евгени са в летните театри на Варна (10 юни) и Бургас (16 юни).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички