Фестивалът Blagoevgrad Blues & Jazz се завръща, шестото му издание е 14, 15 и 16 април. А участниците са:


Фестивалът Blagoevgrad Blues & Jazz се завръща, шестото му издание е 14, 15 и 16 април. А участниците са:

1727

Шестото издание на Blagoevgrad Blues & Jazz ще се проведе на 14, 15 и 16 април.

След двугодишно прекъсване, различният фестивал се завръща. Откриването е на 14 април с вечер на паметта и на домакините. "... В един град и в морето до мен" – проект, посветен на 85 години от рождението на Милчо Левиев с участието на Биг бенд Благоевград и Вики Алмазиду. Приемственост също е ключова дума за тази вечер, защото в концерта ще участват и ученици на Вики Алмазиду от неин майсторски клас. Веднага след тях, новия си албум "Не се продава" ще представят Васко Кръпката и Подуене блус бенд.

Втората вечер – 15 април, ще започне с гостите от Румъния Soul Serenade - "Най-малката голяма група в света". След тях публиката ще чуе специалния проект на Михаил Йосифов "Blues Brothers LIVE Tribute". Музиката от култовия филм "Блус Брадърс" ще бъде пресъздадена от Brazz Association и енергичния и завладяващ италианец Марчело Били Темпеста (вокал) (на снимката).

Третата вечер – 16 април, ще открие Живко Петров Трио JP3 с представянето на четвъртия им студиен албум "Change The Way" и пиеси от най-новия - "On The Way". Финалът на фестивала ще постави групата на благоевградския барабанист и композитор Константин Кацарски - Koka Mass Jazz, които ще представят новия си албум "The Sixth Finger". Заглавието има интересна история, свързана с Благоевград, ще я разберат тези, които посетят фестивала.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички