Филмът за Леа Иванова Пеещите обувки с премиера на Киномания


Филмът за Леа Иванова Пеещите обувки с премиера на Киномания

5034

Филмът на българския режисьор Радослав Спасов "Пеещите обувки", който получи Специалната награда на журито на Московския кинофестивал в края на юни, ще направи своята премиера за България по време на "Киномания" 2016 в зала 1 на НДК от 19.00 ч. на 25 ноември, петък.

Както MySound.bg нееднократно писа, настоящето издание отбелязва 30-годишния юбилей на форума с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика.

Продукцията "Пеещите обувки" (111 минути), която се осъществява със специалната подкрепа на Националния дворец на културата (НДК), беше отличена със "Сребърен Георгий" на 38-я филмов фестивал в руската столица, където участваше в състезателната програма. "За НДК е особена привилегия да подкрепи филм, вдъхновен от живота на обичаната певица Леа Иванова. Още когато беше обявено, че ще участва в конкурса на фестивала в Москва, вярвахме, че ще се върне с награда. Надяваме се, че българската премиера, която ще е тъкмо на "Киномания", ще помогне този така очакван филм да намери своята публика", подчерта директорът на НДК Мирослав Боршош.

Сценаристи са режисьорът Радослав Спасов и писателят Георги Данаилов.

Историята е базирана на ключови моменти от творческата и личната история на известната в средата на миналия век певица Леа Иванова и композитора Еди Казасян. Фокусът на художествения разказ е насочен върху драмата, съпровождаща оцеляването на таланта във враждебната среда на тоталитарното време и високата цена, която неминуемо се плаща. Филмовото действие проследява (в продължение на десетилетия) голямата любов между двама изявени артисти и огромните изпитания пред нея. Ролите на Лия и Едвард се изпълняват от няколко актьори – в нейния образ в различните възрасти влизат Рая Пеева, Донна Бангьозова, Ернестина Шинова и детето Киара Столарски, а като Едвард се изявяват Юлиян Петров, Борислав Чучков и детето Александър Иванов. Епизодични роли имат Кръстю Лафазанов, Стефан Вълдобрев, Стоян Алексиев, Стефан А. Щерев и др.

Музиката е на Виктор Чучков, оператор е Веселин Христов, продуценти са Гергана Станкова (Менклипс) и Радослав Спасов (Канина филм). Филмът е реализиран от ИА Национален филмов център, Столична община и Българската национална телевизия в копродукция с "Дрийм Тийм Филмс" - Евтим Милошев, Габриел Георгиев и Иван Спасов, както и със специалната подкрепа на Националния дворец на културата.

Други прожекции на "Пеещите обувки" в афиша на "Киномания" 2016:

Одеон, 26 ноември, 18.15 ч.
Дом на киното, 27 ноември, 17:45 ч.
Еuro Cinema, 30 ноември, 19.30 ч.
G 8, 1 декември, 19.30 ч.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички