Фортисимо Фест - Музика под звездите се завръща


Фортисимо Фест - Музика под звездите се завръща

5309

Фестивалът за класическа музика на открито - Фортисимо фест "Музика под звездите" празнува 7 години с два големи български концерта от 20.00 ч. в София (Народен театър, 10 септември) и пловдивския античен театър  (16 септември) при вход свободен.  Концертите са със звездното участие на Дони, Георги Андреев, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов. Диригент: Максим Ешкенази (на снимката). В програмата са златна българска класика, роден фолклор и за първи път музика от златни български филми.
В събитието ще участват още оркестърът на Софийската филхармония под диригентската палка на Максим Ешкенази, звездите на "Вирджиния Рекърдс" и композиторът и музикант Георги Андреев, които ще представят два изключителни концерта на открито - пред Народния театър в София на 10 септември и в Античния театър в Пловдив на 16 септември. 
Програмата ще бъде разделена на три части. Спектаклите ще започват със златна българска класика от Панчо Владигеров, Петко Стайнов и Марин Големинов. С водещи Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, изявите ще прелитат през фолклорните ритми на Георги Андреев, за да приключат с незабравима музика от златни български филми.  Фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина. Организтори са фондациите "Триола Квинтола" и "Америка за България".  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички