George Michael възражда Wham!?


George Michael възражда Wham!?

3364

Джордж Майкъл (George Michael) възнамерява да възроди Wham!, макар и само за едно шоу.

Повод за това е 30-годишнината от началото на съвместната дейност на дуета, който просъществува 5 години. За целта Джордж води преговори с Андрю Риджли (Andrew Ridgeley), предаде Daily Mirror. Най-вероятното място за провеждането на юбилейния концерт с най-големите хитове на тандема, е реконструираният стадион Wembely в Лондон. Това е мястото на което през юни 1986 Wham! официално казаха сбогом на феновете си с галаспектакъла The Final, изнесен пред 72 хиляди души.

Става въпрос наистина за еднократна изява, а не за записи на нов материал и поредица от концерти, подобно Тейк Дет (Take That) след завръщането на Роби Уилямс (Robbie Williams) в редиците им, пояснява източникът на изданието. Но възкликва: "Един, но затова пък какъв! - гиг!"

Точната дата на юбилея е 29 юни. "Това е денят, в който първият сингъл на Wham! - "Wham! Rap (Enjoy What You Do)," влезе в класациите", детайлизира самият Джордж, който пуска своя следващ солов сингъл "White Light" точно на 29 юни - да отбележи събитието. Той признава, че е мечтаел за кариера на певец и композитор от най-ранна възраст, но никога не е допускал, чe 30 години по-късно ще бъде отново на линия, при това с толкова много музика, която иска да споделя с почитаталите си.

Джордж Майкъл вече опита да привлече Риджли на турнето си през 2006, за да изпълняват заедно най-големия си хит  - "Last Christmas", но Андрю отклони поканата. 49-годишният музикант води спокоен живот в Корнуол със съпругата си, бившата звезда от дамската формация Bananarama - Керън Уудуърд (Keren Woodward), и сина им Томас.

В дискографията на Wham! са албумите: "Fantastic" (1983), "Club Tropicana" (1983), "Make It Big" (1984), "The Final" (1986) и "Music From The Edge Of Heaven" (EP) (1986).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички