Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио: отличниците


Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио: отличниците

3097

Любомир Киров обра най-много трофеи от церемонията по връчване на юбилейните 20-ти Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио.

Бляскавата гала се състоя в  пловдивската  зала "Колодрум" през уикенда.   

Любо Киров спечели за БГ Песен и БГ текст с хита си "Целуни ме". За същото парче си тръгна и с трето отличие - в новата категория БГ Комбинация заедно със Станислав Сланев - Стенли и Христо Мутафчиев и композицията "Където няма време". "Целуни ме" се нарича актуалният трети солов студиен албум на Киров.

Мирослав Костадинов - Миро отвоюва две статуетки - в категориите за БГ изпълнител. За диска "Мироглед", който беше удостоен за БГ албум, певецът получи получи наградата от Братя Аргирови и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Специалната награда БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова, която е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика и е единствената, определена от екипа на медията, беше връчена на Михаил Белчев. Бардът отново вдигна всички на крака с емблематичната песен "Не остарявай, любов" и ги въодушеви да пеят с него до самия финал на церемонията. Шоуто откриха Катето Евро, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Братя Аргирови и Светослав Лобошки със специално изпълнение на "Che Sara" за първи път на живо.

На сцената излязоха и много други артисти да представят свои знакови парчета или пък премиерно композиции, сред които Мария Илиева, Любо Киров, Миро, Dara, Акага, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Михаела Маринова, Поли Генова и Дара Екимова. "Повече" се нарича дуетната пиеса на Миро и Alma, която беше представена за първи път.

Водещи на събитието бяха Хилда Казасян и Юлиан Вергов. Тазгодишните отличници бяха избрани от над 32 000 души, гласували за своите фаворити.

Всички победители:

БГ Песен

"Целуни ме" – Любо Киров

БГ Текст

"Целуни ме"– Любо Киров текст: Любо Киров

БГ Албум

"Мироглед"– Миро

БГ Изпълнител

Миро

БГ Изпълнителка

Мария Илиева

БГ Дуо трио / вокална група

Pavell & Venci Venc

БГ Комбинация

Стенли, Любо Киров, Христо Мутафчиев

БГ Група

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

БГ Дебют

Ria

БГ Видеоклип

"Thunder" – Dara (реж. Стефан Маринов и Петко Андонов) (Buddubazz Tape Company)

БГ Вдъхновение

Михаил Белчев

Годишните музикални награди на БГ Радио 2022 се реализират с подкрепата на община Пловдив, Vivacom, Easy Credit, Българския спортен тотализатор, Министерството на туризма, Nescafe Dolce Gusto, Аптеки "36,6" и Florina

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички