Горещ джаз, диксиленд и суинг в парка Заимов


Горещ джаз, диксиленд и суинг в парка Заимов

6697

Усмихната музика ще звучи в столичния парк "Заимов" (до театър "София") от 19.30 часа днeс.

Като контрапункт на заспалата сива мараня, комарите и тъгата, Венци Благоев Диксиленд за втора поредна година изпълва градското пространство и го превръща в цветна сцена за щастливи мелодии, танци и добри срещи. Концертът е част от цикъла “Остров на музиката” в рамките на инициативата за летен културен отдих на общината.

Бендът е в състав: Невилиян Гемижев – кларинет, Владимир Славчев – цугтромбон, Александър Куманов - банджо и вокал, Веселин Веселинов-Еко – контрабас, Димитър Димитров – ударни и Венци Благоев – корнет.

Изявата е със специалното участие на Емануил Манолов-Бадема– саксофон (вляво, с Венци на снимката).
 
В програмата са включени популярни и обичани диксиленд пиеси, много настроение и заразителен оптимизъм. Публиката да е основна част от оркестъра – надяват се джазмените – с инструменти като бебешки биберони, пълни със стотинки и бонбонки, свирки, пищялки, дайрета и войнишки барабанчета, хармоники, водни пистолети.. Може да пляскате, да потропвате с крака, бастуни, кастанети... Носете още хартиени самолетчета, хвърчила, мечти и криле... Всъщност, криле не ви трябват. Музиката ще ви ги даде. Гаранция за това са имената на участниците в бенда – едни от най-добрите изпълнители на горещ джаз на българската сцена, убедени са организаторите.

Поотделно и заедно музикантите имат множество изяви в диксиленд и джаз формации в страната и зад граница и с право са определяни като пазители и продължители на суинг и диксиленд традициите в България. А че традициите са живи, се потвърждава и от участието на доайена на столичния джаз Емануил Манолов-Бадема, който наскоро навърши 75 години.

Джаз в парка "Заимов" ще звучи отново и на 11 август.

Концертът се организира от Столична община, Дом на културата "Средец" и Постоянната комисия за децата, младежта и спорта при СОС.

При лошо време събитието ще се проведе утре.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички