Грегъри Портър пее в Античния театър на 31 юли


Грегъри Портър пее в Античния театър на 31 юли

1904

Гениалният джаз и соул музикант, двукратният носител на "Грами", Грегъри Портър идва в България по покана на "БГ Саунд Стейдж".

Концертът му ще бъде в пловдивския античен театър от 20.00 ч. на 31 юли.

Грегъри Портър е сред най-разпознаваемите гласове на нашето поколение. Получава международно признание с двете награди "Грами" за "Liquid Spirit" (2014) -  най-добър вокален джаз албум, и "Take Me To The Alley" (2016). Изнася концерти в разпродадени зали в света - Royal Albert Hall, Olympia, и си колаборира с музиканти като  Стиви Уондър, Моби, Disclosure, Сам Смит и Джеф Глоудблум. Грегъри Портър е и един от най-продаваните звукозаписни артисти в света, отличен с три платинени и девет златни албума. Има близо 340 000 последователи в Spotify и над 193 млн. гледания във видеоплатформите.

"Гласът ми е дар от Бога и искам да го споделя с хората", казва Грегъри. Роден е в Сакраменто, щата Калифорния. Израства заедно с осем братя и сестри, с албумите на Нат "Кинг" Коул от домашната колекция плочи и пее в църковния хор. Негови вдъхновители са Джо Уилямс и Дони Хатауей, които дават отражение върху стила му, който с лекота прелива между джаз, соул, ритъм-ен-блус и госпъл. Печели футболна стипендия, която го отвежда в университета в Сан Диего, но тежка травма го лишава от спортна кариера и дава на света един от най-добрите джаз музиканти. В Ню Йорк през деня работи в ресторант, а нощем пее в джаз клубове. По-късно участва в бродуейския мюзикъл It Ain't Nothin' But The Blues, а през 2004 г. поставя собствения мюзикъл Nat King Colе & Me, посветен на неговия вдъхновител, където изиграва своето алтер его. Още първите му два самостоятелни албума "Water" от 2010 и "Be Good" от 2012 получават номинации от "Грами" за албум и за най-добро ар-ен-би парче, за да достигне до днешното признание за най-успешен мъжки джаз вокалист в света.

Грегъри Портър издава шестия си албум "All Rise" – завръщане към текстовете с всекидневна философия и настроени към вълнуващата смесица от джаз, блус, соул и госпъл, през 2020 година. В "All Rise Портър" си колаборира с дългогодишите си колеги от неговия бенд, специално избран 10-членен хор и секция валдхорни и струнни от Лондонския симфоничен оркестър. Като част от турнето си, Грегъри Портър изпълнява и парчета от последния си албум, които ще чуем догодина и в Пловдив.

Билети се продават в системата на Eventim

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички