Рут Колева е първият български артист, подписал с мейджър компания. "Superpower" преди ар-ен-би примата Мейси Грей на концерта ѝ у нас
Deva Premal & Miten в България: Timeless. НДК се превръща в храм на 15 октомври
Украинската прог/стоунър рок сензация Stoned Jesus отново в София
Нели Петкова, Графа, Скандау и Стефан Вълдобрев на четвъртия "Парк фест". Полет с балон е хитът на събитието в Студентския град между 29 септември и 2 октомври
Концертът в памет на Клиф Бъртън ще се състои в петък
Лауреатите на радиоконкурса за поп и рок "Пролет" ще бъдат обявени на гала в Sofia Live Club
Opeth и The Vintage Caravan на живо в Пловдив - още един паметен ден в историята на Античния
Турнето на Михаела Филева продължава с концерти в Пловдив, Стара Загора, Смолян и Кърджали
По "Пътя на среброто" с Даниел Гарсия трио
Spice New Year – грандиозно 90’s парти навръх Нова година в Inter Expo Center
Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън
Deadscape ще открият концерта на Draconian в София на 1 октомври

"Група Спринт и приятели" 2022 в подкрепа на националната кампания "Роди дете в България" и каузата "Повече българска музика в национален ефир"


"Група Спринт и приятели" 2022 в подкрепа на националната кампания "Роди дете в България" и каузата "Повече българска музика в национален ефир"

1166

Легендарните рокаджии Спринт в състав Пейо Пеев (вдясно на снимката), Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев, поп певицата Галя Георгиева, Атанас Лазаров – PR и изпълнител, Георги Низамов и още приятели на групата обединяват творчеството си под мотото "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022.

Името на турнето е избрано специално, тъй  като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са националната кампания "Роди дете в България", която популяризира инициативите на фондация "Мечта за дете" и на информационната кампания под надслов "Да сверим биологичния си часовник", и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, и националната кампания "Повече българска музика в национален ефир", която се превърна в кауза на огромна част от родните музиканти и изпълнители в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии и набира все повече привърженици.

Обиколката "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 стартира от едно магическо в България място, съчетаващо история, природа, чистота и красота. Приказна местност, която възражда традициите и духа на българите, за да съхрани българската история - Историческия парк в село Неофит Рилски на 30 км от Варна. То е избрано специално от фондация "Мечта за дете", тъй като обединява посланията на организацията и артистите, а именно съхраняване на българската култура, опазване на националните ни ценности и окуражаване на хиляди български двойки да създават семейства в България.

Събитието даде старт на турнето и отбеляза емоционалния финал на националната кампания "Роди дете в България", с което 20 семейства, избрани на случаен принцип, получиха подаръци за отглеждането на своите бебета.

"Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 се провежда с подкрепата на националния фонд "Култура" по Процедура "Едногодишен грант`21/ Сесия 2021". То ще продължи с изяви в различни градове на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимите каузи. Очаква се в концертите да се включат и местни изпълнители.

Мотото на всички участници е: "Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър"!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Видео


Албуми


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова носи заглавието на една от десетте песни в него – "Теменужена",...

Най-четени новини


виж всички